На всеки се случва да изпадне в унило настроение и да има нужда от съвсем малко вдъхновение, което веднага да освети пътя му и да върне усмивката на лицето му:

Харесайте забавна страница


Един от най-простите начини да се почувствате малко по-радостни през седмицата, е да следите нещо, което ежедневно ще ви носи усмивка. Например - канал в YouTube, страница във фейсбук, интересен блог, LadyZone.bg... Когато се смеем, кръвообращението се забързва, което пък носи кислород и хранителни съставки до органите и тъканите в тялото. Това пък намалява стреса.

Лакирайте се


Не е съвсем ясно защо, но много момичета се чувстват малко по-добре, когато сведат поглед към ръцете си и маникюрът им е перфектен. Може би е защото това ти напомня, че си по-хубава, отколкото се чувстваш, а от там - и настроението е по-ведро. Отделете време и отидете на маникюр или се отпуснете вкъщи и направете сами ноктите си. Това е добър начин да спрете за малко и да си отдъхнете дори и да е в средата на супер натоварена седмица.

Спрете да мислите за миналото си


Нищо не съсипва настроението така, както неприятни спомени за минали неуспехи. Сега - в ерата на новите технологии, е по-лесно бившият да ви се усмихва от снимки във фейсбук или да научавате неща за хора, които вече не са ви близки и свързвате с неприятни преживявания. Ако все още не сте преживяли всичко това, по-добре е да ограничите до максимум разговорите и хората, които ви връщат там, където не сте се чувствали щастливи. Когато ви мине, вече няма да ви прави впечатление. Но си дайте време за здравословен отдих от темата.

Направете комплимент

Може и да звучи като клише, но когато правите комплимент на някого, това прави не само него щастлив, но и самите вас. Опитайте се да забелязвате позитивните промени у хората наоколо, както и детайли, които ви допадат. Не само, че ще се проявите като приятен човек, но и усмивката на лицето на друг, предизвикана от вас, ще ви накара да се почувствате по-добре.

Терапия с домашен любимец

Дали е вашият собствен домашен любимец или е този на приятел, дори и да е просто кученце, което ви се сторило сладко в парка, прекарвайте време с животно поне веднъж на ден. Намерете време да поиграете с кучето или котката си, предложете на приятел да разходите неговия домашен любимец, можете просто да седнете на пейка и да наблюдавате. Изумително е как животинките повдигат духа ни, защото просто са каквото са.

Спортувайте на открито

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Всеки вид спорт се отразява положително на настроението ви, но ако можете - избягвайте фитнеса. Да се заврете след работа или университета обратно под луминисцентна светлина, няма да подобри кой знае колко настроението ви. Вместо това - разходете се в квартала, в парка, покарайте колело... Малко чист въздух винаги се отразява позитивно на физиката и психиката.

Започнете да си водите дневник

Понякога написването на проблемите, ви освобождава от негативната енергия, която ви носят. Започнете да си водите дневник - без значение дали ще публикувате онлайн страниците му или ще е на обикновена тетрадка. Може да е за ежедневните ви мисли и дейности или пък вдъхновяващ дневник, в който записвате всичко, което ви е направило щастливи през даден ден. Не е никак лошо да имате записки за хубавите неща в живота ви и когато имате нужда от повдигане на духа, да можете да се върнете към тях и да се усмихнете.

Подредете

Рaзхвърляни записки, мръсна мивка или неоправено легло могат да доведат до стрес. Отделете няколко минутки, за да подредите дома си. Започнете с оправянето на леглото сутрин. Когато знаете, че ще се приберете в чист и подреден дом, ще се чувствате малко по-добре, повярвайте ни.

Свежи цветя

Определени миризми се отразяват на настроението ни и е трудно да сме гневни или тъжни, когато сме заобиколени от аромата на прекрасни цветя! Ако имате малко пари или градина наблизо, вземете малко цветя и ги занесете в дома си. Не само, че са красиви за гледане, но и ухаят вълшебно.