Открито в началото на годината, V Bar е сред най-новите места в София, където можете да усетите едно по-различно преживяване в центъра на града. А това, което го отличава най-много от подобни заведения, е отношението към детайла.

Хората от екипа на V Bar отдават значимост на всеки елемент от доброто обслужване и са безкомпромисни към качеството, като се грижат храната и напитките да са истински вкусни и приготвeни от най-добрите продукти. Тяхната цел е семпла, но важна - всеки веднага да открие нещо от себе си, щом влезе в заведението.

Снимка: Евгений Милов

Първо впечатление прави интериорът с модерен облик, вдъхновен от скандинавския дизайн. Стилът е изчистен, с умелото съчетание на дърво, мрамор, високи бар столове на горния етаж и комфортна ниска мебел на долния.

Емблематична за заведениято е огромната жива стена от зелени растения, която прави обстановката още по-приятна в съчетание с приглушената светлина. V Bar разполагат и с лятна градина, която предстои да се развие през лятото, като бъде преобразена с нови италиански мебели, превръщайки я в приятно и сенчесто място за отдих.

Снимка: Евгений Милов

По отношение на напитките, V Bar следи световните тенденции при американските и европейските барове, които изполват органични продукти и сами разработват рецептите си. Барът сервира класически предложения, но със собствена интерпретация и привкус - като Тwisted Mule, Paloma, Gin Tonic, Bellini. Характерно за заведението е, че не работи с конкретен дистрибутор за алкохол, а барманите сами съобразяват марките, които са най-подходящи за конкретните коктейли.

Сиропите към рецептите на коктейлите също не се купуват наготово, а се приготвят на място с най-пресните и вкусни продукти - прасковеното пюре за коктейла Bellini e истинско изкушение, като остава свеж и сладък вкус в устата.

Най-желаният коктейл за лятото в заведението е Gin Berry, който има изключително приятен вкус и носи характерната горчивина на джина, сладостта на Сен Жармен, киселостта на лайма, аромата на босилека и тръпчивостта на червената боровинка.

Коктейл Gin Berry
Снимка: Евгений Милов

В кухнята главният готвач впечатлява с това, че всяка сутрин сам избира продуктите и подбира само най-доброто за гостите на заведението, като избягва купуването на замразени продукти, както и такива на прах. Ястията в заведението се правят със свежи и сезонни продукти на пазара - така например ястията с пилешко месо се правят единствено и само с пиле "Дюк", което се счита за най-качественото.

Менюто е кратко, като се предлага по 2-3 опции от всяка категория, за да се предложи наистина най-доброто възможно ястие. Рецептите са класически, но със собствен прочит, за да създадат едно изцяло ново преживяване от вкусове за клиентите на заведението. Готвачът е специализирал в Испания, като въображението и почеркът му ясно личат в предимно иберийските предложения.

Най-подходящите ястия за лятото може да откриете в специалното меню, което залага предимно на леки рецепти със свежи зеленчуци и морски дарове (Салата с козе сирене, айсберг, сушен домат, ананаси оранджмайо сос; Тигрови скариди на плоча; Паста с морски дарове; Брускети с карпачо от октопод и тарама).

Едно от най-вкусните предложения от лятното меню е Рататуи от свежи сезонни зеленчуци. Самото приготвяне на предястието отнема време, за да се изпекат пресните зеленчуци, в чиято рецепта влиза тиквичка, чушка, лук, чесън и провансалски подправки, за да се получи една уникална комбинация от вкусове. Като истински фен на безмесните ястия, рататуито беше божествено вкусно.

Рататуи от свежи сезонни зеленчуци
Снимка: Евгений Милов

През лятото V Bar предлага да се насладите още на вечери с жива музика в заведението. Сред едно от последните събития в началото на юни са били джаз вариации на популярни банди като "Nirvana" и "Depeche Mode" с бенда на Ягода Тренева, а през юли планират интересно събитие с пианистката Мария Каракушева и оперната певица Пламена Гиргинова, които ще представят популярни песни в класически аранжимент.

Със сигурност друг плюс на заведението е безкомпромисното отношение към тютюнопушенето, като не се пуши вътре в бара, дори прозорците да са отворени.

V Bar е сравнително достъпно място по отношение на цените, подобно на други барове в София, заложили на баланса между цена и качество. Заведението се намира лесно, заради удобната локация в центъра точно зад църквата "Св. Седмочисленици", на кръстовището на столичните улици "Паренсов" и "Шишман".

Снимка: Евгений Милов