Изключвайки булката, която блестеше в дизайнерска рокла на Givenchy за 200 хиляди паунда и определено привлече вниманието на всички, една друга дама направи силно впечатление с появата си на сватбата. Съпругата на холивудския актьор Джордж Клуни беше коронована официално като най-добре облечения ВИП гост на церемонията и то не от кого да е, а от самите фенове на кралското семейство. Модният избор на Амал Клуни беше рокля на Стела Маккартни в цвят горчица.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Информация от световната модна платформа Lyst показва, че 17 хиляди души от 65 държави са търсили „жълта рокля Стела Маккартни“, малко след като Амал се появила на сватбата с тоалета си. Дамите, които не разполагат с колосален бюджет за световноизвестен дизайнер, са търсили просто „жълта рокля“. А трафикът към рокли на Стела Маккартни се е вдигнал с 3 хиляди процента в сравнение с предишния ден.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Предполагаме, че и световната търсачка „Google“ също е била подложена на обстрел от страна на дамите със същите ключови думи.  

Принос за вдигането на рейтинга на Стела Маккартни (не, че дизайнер от подобна величина се нуждае от подобно нещо, но все пак) има и самата Меган Маркъл, която след церемонията се преоблече за партито с рокля именно на британската дизайнерка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Да не забравяме и още една дама от световна величина, която също беше избрала тоалет, сътворен от дъщерята на легендарния музикант от „Бийтълс“ – американската водеща Опра Уинфри. В своя Инстаграм профил Опра благодари на Стела и нейния екип, че са сътворили роклята й за сватбата само за 24 часа, след като водещата осъзнала, че бежовата рокля, на която се била спряла първоначално, щяла да изглежда прекалено „бяла“ за сватбата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos