Обичате ли храна, която е не просто вкусна, а може да ви изненада с нещо специално и идентично? И то не само първия път, а винаги, когато се отбивате за някоя малка и деликатна хапка. Например – харесва ви да хапвате сандвичи за обяд, защото може да ги ядете на крак, вкусни са, компактни, имат засищащ хляб, месо, но и свежи зеленчуци. Но някак не ви се иска всеки път да обядвате с пилешко филе и краставица между две питки. Какво ще кажете за нещо, направено с много собствен почерк и подпечатано с шунка с кафе. А именно

сандвич с бавно приготвена шунка с мляно кафе и кафява захар, поставено в хлебче, омесено от брашно от каменна мелница, със свежа салата, пресен розов домат и лимонов крем.

Привлякохме ли интереса ви? Опитахме този сандвич на обяд при Daro и буквално се влюбихме от първата хапка. В сандвича, самия Даро си го оставихме цял. Дарин Стойков е един от участниците в риалити формата Master Chef. Сбъдва една от мечтите си – да има свое собствено място, в което да приготвя храна, съвсем скоро. Daro отвори врати на „Ангел Кънчев” 20, а това място го прави доста добър вариант за работещите в центъра на София. А да намериш бързо нещо вкусно и полезно за обяд в обедната почивка все още е предизвикателство. В тази категория попада сандвичът с бавно приготвено пиле, свежа рукола с портокалов дресинг, резени розов домат и хлебче, запечено с билково масло на плочата. Да, преглъщаме вече!

Мястото е малко, уютно, съчетало топлината на камъка и дървото. Ако не сте прекомерно гладни, вдигнете очи и вижте лампите – абажурите са обърнати надолу ретро купички.

Докато похапваме вкусно, Даро ни носи изненада – нещо, което е в процес на разработка. „Опитайте и ми кажете какво мислите”.  Хапка нежно, ронливо бисквитено тесто и свеж цитрус. „Диамантът ще бъде шлифован”, като му се добави с тънък слой тъмен шоколад.

Снимка: LadyZone.bg

Да, тук освен солени неща, може да опитате и различни сладости – отново с нещо специфично и различно, измислено и реализирано от Дарин. Еклери от парено тесто с малиново желе, мъфини "Двоен шоколад" с много какао, ванилия, сметана и парченца белгийски тъмен шоколад, къпкейкове с кокос и лимонов крем, с червено вино, чийзкейкчета с праскови (сладкото си го варят сами) и бърбън, къпини и лимон, сини сливи и канела...„В дните, когато не сте на диета - добре дошли!
В дните, когато сте на диета - добре дошли!
Както е известно, ако никой не те вижда, значи няма калории.”

Щом Даро казва, значи е така. Никой, който приготвя толкова вкусна храна, не може да лъже.