Baddie Winkle e най-готината баба на света, която категорично отказва да порасне. Тя е на 87 години и има 1,6 милиона последователи в Instagram. Бабата поддържа младежкия си дух с дрехи и аксесоари, които имат в гардероба си тийнейджърите, посещава светски събития и се среща с различни звезди.

Снимка: facebook.com/officialbaddiewinkle

Промяната

Истинското име на баба Winkle... е Хелън Ван Уинкъл. На годишнина от сватбата им съпругът й загива в катастрофа. Преди 16 години синът й умира от рак. И двете загуби Хелън все още преживява много емоционално.

"Прекарах много години в търсене на начин да преодолея смъртта на съпруга и на сина си. Имах много тъжен живот. Но реших, че трябва да продължа и да бъда силна заради дъщеря си и внуците.”

Един ден, докато я гледа, облечена в срязани дънки и цветна тениска, 17-годишната й внучка решава да я снима и да качи снимката в профила си в Twitter. За една нощ фотографията получава стотици хиляди харесвания и споделяния. Това поставя начало на новия живот на Хелън. В момента тя има 226 000 последователи в Twitter и 230 000 във Facebook.

Образът на Baddie Winkle не е просто начин бабата да избяга от личната си трагедия. Тя е и вдъхновение за поколение хора, решили да бъдакт активни.

„Никога не съм се чувствала стара. Затова и никога не съм се обличала като възрастна. Винаги нося младежки, стилни дрехи.”

Трите модни принципа на Baddie Winkle са:

- цветовете никога не са прекалено много
- срязаните дънки са най-важното в гардероба
- новите слънчеви очила са добра инвестиция