В края на миналата година любителите на киното бяха зарадвани от голямо събитие – кинолегендата София Лорен се завърна на екрана след цяло десетилетие отсъствие. 86-годишната актриса участва във филма на Нетфликс “Животът напред“, в който изигра ролята на оцеляла от Холокоста жена.

Снимка: Getty Images

Филмът беше режисиран от италианеца Едуардо Понти, син на продуцента Карло Понти и на самата София Лорен. И не е изненадващо, че именно синът ѝ я е убедил да прекрати почивката си от киното и да се завърне пред камерата. В интервю за списание „HELLO!“ актрисата призна, че от всички постижения през живота ѝ - а това включва награда „Оскар“ (тя е първата актриса, която получава тази награда за чуждоезичен филм), 4 награди „Златен глобус“ и една награда „Бафта“, както и още много номинации и награди - тя се гордее най-много със синовете си.

Кои са синовете на София Лорен, с която тя се гордее толкова?

Снимка: Getty Images

Лорен има двама сина от браковете си с италианския кинопродуцент Карло Понти. Двамата сключват брак през 1957 г., но го анулират през 1962 г. 4 години по-късно се женят отново и остават заедно до смъртта на Понти през 2007 г.

Карло Понти-младши

Снимка: Getty Images

Първият син на София и Карло Понти се ражда през 1968 г. Детето получава името на баща си.

Снимка: Getty Images

Голямата страст на момчето е музиката и с времето той става доста известен диригент. Понти дирижира Руския национален оркестър от 2000 г. до 2018 г.

Снимка: Getty Images

Музиката го среща и с голямата любов в живота му – унгарската певица и цигуларка Андреа Месарош. Двамата се женят през 2004 г. на церемония с повече от 200 гости.

Едуардо Понти

Снимка: Getty Images

Въпреки че не получава името на баща си, по-малкият син на София Лорен наследява любовта към киното и започва да преследва кариера като режисьор. Едуардо е роден през 1973 г.

Снимка: Getty Images

Едуарди Понти започва кариерата си в киното през 2002 г. с филма „Между непознати“, който пише и режисира. Лентата привлича вниманието на киноманите, тъй като Едуардо поверява главната роля на майка си. Въпреки това филмът не постига голям успех.

Следващият му проект е комедията „Coming & Going“ 9 години по-късо, но този филм също не донася популярност на режисьора.

Снимка: Getty Images

Чак през 2020 г., покрай „Животът напред“ и завръщането на София Лорен, се заговори повече за сина ѝ. Филмът, достъпен за потребителите на „Нетфликс“, успя да привлече интереса на зрители по целия свят.

Снимка: Getty Images

Едуардо Понти е женен за актрисата Саша Александър, известна най-вече с телевизионните си роли. Тя е участвала в епизоди на много сериали, сред които и хитът „Безсрамници“.

Освен синовете си, София Лорен има и четирима внуци.

Приятно е, когато получавам награди за това, което съм правила в киното. Също и когато хората ме поздравяват за семейството ми и казват, че имам прекрасни деца. Като всички майки съм много горда.

София Лорен

Преди време актрисата сподели, че за да изпълни ролята си в „Животът напред“ е потърсила вдъхновение в един от най-плашещите периоди от живота си – Втората световна война. Макар да е била само на 5 години, когато войната започва, събитията оставят белези в паметта на актрисата:

„Бах малко момиче, но звуците и преживяванията по време на войната никога не те напускат“, сподели тя. „Дори да минат 100 години, винаги ще са там“.

Снимка: Getty Images

Засега София Лорен не е коментирала дали има планове да се завърне към киното за постоянно. „Животът напред“ е първата ѝ роля в пълнометражен филм от 2010 г. насам. Тя може би ще остане и последната, освен ако Едуардо Понти не я привлече за още някой от проектите си.