След като освободиха Мария Селесте Фернандес от затвора, където лежа по обвинение, че се е опитала да отрови Габи Спаник и семейството й, бившата асистентка на актрисата не спира с телевизионните си изяви. Тя обвини Габи Спаник, че я е преследвала. "Всичко започна като на шега. В началото ми правеше комплименти. Смееше се, че сме като двойка. Веднъж дори се опита да ме целуне", твърди Мария Селесте.

Габи обаче не е съгласна с обвиненията. "Винаги, когато кариерата ми е във възход, се намира някой, който да хвърля обвинения срещу мен. Истината е, че съм много щастлива, радвам се на любовта на почитателите си и се наслаждавам на снимките на теленовелата "Другото лице на душата". Тези обвинения са абсурдни", категорична е Габи Спаник.

По време на процеса актрисата се оплака, че асистентката й я е преследвала и се е опитала да я съблазни. Тогава Мария Селесте отрече и каза, че никога не е изпитвала влечение към жени. Сега обаче твърди, че е лесбийка и има сериозна връзка от година. Така че обвиненията на Мария Селесте изглеждат недостоверни. Според медиите в Мексико, Селесте просто се опитва да привлече вниманието и да спечели пари от интервютата и скандалните си изказвания.