Спомняте ли си чаровната Ру, която спаси Катнис от отровните оси в блокбастъра "Игрите на глада". Героинята на Амандла Стенбърг бе единствената опора на Катнис в жестоките игри, но не успя да оцелее. 16-годишната актриса, която я изигра обаче, за щастие на всички, е жива и здрава, и расте все по-красива.

Бяхме впечатлени от новия имидж на Амандла, на която се натъкнахме в Instagram. Оказва се, че актрисата и синът на Уил Смит – Джейдън, са близки приятели и хубавицата е придружила Джейдън на бала му.

След участието си в "Игрите на глада" Амандла се прочу по-скоро със социалната си активност, отколкото с други големи роли в киното. Младата актриса разбуни духовете с училищен видеопроект, който сподели преди месеци в социалните мрежи. „Как би изглеждала Америка, ако обичахме чернокожите хора, колкото обичаме културата им?” – този въпрос задава Амандла в проекта си и говори за стереотипите и разликата във възприемането на дадена култура, когато тя се представя от бели звезди (например плитките в косите на Кейти Пери, златните зъби на Мадона и туъркинга на Майли Сайръс) и когато тя е представена от „обикновени” чернокожи личности.

През 2015 предстои стартът на нов сериал – Mr. Robinson, в който Амандла ще участва в ролята на Холи Фостър. Надяваме се все по-често да имаме възможност да гледаме красавицата на голям екран.