Марк Уолбърг е едно от големите имена в Холивуд. Той е участвал в изключително успешни филми с някои от най-популярните актьори, има две номинации за “Оскар” и самият той продуцира филми и сериали, които се радват на голям успех. Актьорът живее в имение за 8 милиона долара и се радва на огромна популярност, която изглежда ще продължи да се увеличава през следващите години. Но Уолбърг, който днес навършва 49 години, има причини да се срамува от миналото си.

През 2006 г. той призна: “Има много неща в миналото ми, за които съжалявам и продължавам да плащам за грешките си.

Снимка: Getty Images

Алкохол, наркотици, расизъм и проблеми със закона

Марк Уолбърг е най-малкият син на многодетно семейство. Той има осем братя и сестри. Майка му е работила като банков чиновник, а баща му е бил шофьор на камион. Когато е на 11 години, родителите му се развеждат и Марк прекарва времето си ту при единия, ту при другия, но в повечето случаи е сам и обикаля улиците на Бостън. Така става част от неподходяща компании и животът му тръгва надолу.

Само на 13 години Марк Уолбърг се пристрастява към кокаина и напуска училище.

Когато е на 15 е арестуван за пръв път, след като заедно с още трима свои приятели преследва чернокожо момче и вика “Убийте негъра, убийте негъра”. На следващия ден той и приятелите му започват да тормозят група чернокожи деца и да крещят по тях обидни расови епитети.

Когато е на 17 бъдещият актьор дори е вкаран в затвора и то не без причина. Марк Уолбърг атакува възрастен виетнамец и го пребива с дъска, след което атакува още един виатнамец. Когато полицията го арестува, Уолбърг не проявява никакви признаци на разкаяние за извършеното престъпления и дори е горд, че е “разцепил главата” на “виетнамския боклук”. Мъжът оцелява, но губи едното си око.

Снимка: Getty Images

Младежът е обвинен в опит за убийство и влиза в затвора, където прекарва едва 45 дни, заради възрастта си. Това не го променя ни най-малко. Уолбърг участва в още няколко сбивания, повечето от които провокирани от него. В един от случаите младият мъж, тогава 20-годишен, напада без причина човек и започва да го рита в лицето, докато докато негов приятел го държи на земята.

На следващата страница можете да прочетете какво променя живота на Марк Уолбърг, както и за кратката му музикална кариера, за която може би не подозирате >>>