Милена Пехливанова е блогър (mamamemi.com), активист, доброволен кръводарител, родител. Занимава се с много неща, но постоянните й са деца, книги, земя. В Община Варна може би я считат за лош човек, защото постоянно изисква от тях отговори за незаконните строителства в Морската градина, затворени алеи там и т.н. А тя всъщност е добра. Именно заради тези си изисквания. Няма как да не попитаме човек с толкова категорични позиции за мнението, спомените и чувствата към 8 март.


8 март, когато беше дете
Празник само и единствено на мама. Не на някакви си работнички във фабрики и по кранове. Картичките с черно-белите снимки на детето с телефон в детската градина с надпис "Честит празник, мила мамо". Усмивките и банкетите в предприятията и учрежденията.

Червеният карамфил
Той е задължителен! Баба ми (светла й памет) не пропускаше празник без него. Символ от векове за векове!

Ти си жена с... и без...
Аз съм жена с принципи и без претенции. Когато нещо трябва да се свърши, просто го върша, без излишни въпроси - кой, кога, защо аз и така нататък. Лесно е, когато имаш подходящата мотивация, например - добруването на света.

8 март през 2016
Който както го усеща. За голямо мое облекчение вече няма нищо задължително и под строй. Инстинктивно настръхвам, когато някой се опита да го вмени и на децата ми. При всички положения се радвам и приветствам празниците, те ни сближават и ни карат да погледнем на другия с празнични и благопожелателни очи. А това как може да е а) лошо; б) морално остаряло или в) излишно в кое да е време?

Червило или чук
И мотика, и книга, и гумена ръкавица, и писалка, и велосипед, и черни кожени гривни, и кола, и спирала за мигли, и..., и...

Твоята супер сила като жена е?
Че знам и съм еднакво добра и с 2, и с 200, в почти всички възможни вариации.