Манами Ито води спокоен живот на студентска по медицина в Япония, когато през 2004 година, в катастрофа губи дясната си ръка. Колата й се блъска в голям камион, когато тя е едва на 20 г. Да се примири с тази загуба не й е никак лесно. Особено с оглед на кариерата на медицинска сестра, за която е мечтала, за което се изискват много познания и презицност. Напуска университета и една година не излиза от дома си. 

След време мястото на изгубената ръка заема протеза.

Когато отива да я вземе, Минами вижда в двора на лабораторията хора с протези, играещи баскетбол. Тази вдъхновяваща гледка в мотивира да погледне от друг ъгъл на трудностите в живота си и да си постави нови цели.

Към днешна дата Ито има вече не една, а две протези. С електрическата успява да свири на цигулка като виртуоз. Това е специално изработен лък, съобразен с индивидуалните й нужди, с който тя може да свири на инструмента с невероятна прецизност. Той е прикрепен към тялото й чрез рамото. Движейки само него, тя успява деликатно да движи портезата и да извлича звучи от цигулката си.

За да успее да се върне към свиренето на цигулка, Минами е била силно подкрепяна от майка си. Тя често й казвала - "Моля те, свири на цигулката си някой ден за мен отново!"

Японката използва този специален лък протеза за първи път през октомври 2016 г. Две години по-късно успява да прецизира уменията си до толкова, че да обикаля различни страни по света, където да изнася концерти. Когато я слушат, нейни последователи в социалните мрежи коментират следното

Тя е като терминатор – комбинация от плът и стомана. Не знам дали има някакъв чип, която я управлява, но... Гледайки я, мисля, че най-важното, което има, е душа.

Другата си протеза Манами използва за другата си страст - плуването. През 2012 година тя участва в Параолимпийските игри в Лондон, в дисциплина плуване, където заема 8-о място. 

И това все още не е всичко! Манами е майка на момченце, а последната й страст е подводното гмуркане. Японката категорично доказва, че за нея няма невъзможни неща и стига да имаш желание и воля, всичко е възможно.