През 2008 година Лорена научава, че има рак на гърдата. В края на 2012 болестта се завръща в живота й. За битката, за работата, за желанието да осинови дете, актрисата даде емоционално интервю пред Корал Чаморо.

Наскоро приключиха снимките на сериала „Росарио”. Какво следва сега?
Винаги съм си оставяла малко време за почивка между проектите, най-вече, за да не се преуморявам, а и да не омръзвам на публиката. Но случаят не е такъв. Ритъмът на работа в „Росарио” беше много спокоен.

Как се чувстваш в здравословно отношение?
Преди шест месеца ми откриха разсейки в костите. За щастие, също като рака на гърдата, и тези разсейки бяха открити навреме. Лекувам се, чувствам се много добре и съм обнадеждена.

Снимки: H para hombres, Mexico

Не си спирала да работиш...
Когато диагностицирането е своевременно, тази болест може да изчезне или да се превърне в хронична. Водя нормален живот, въпреки лечението. Следвам съветите на лекаря си и прибягвам и до алтернативна медицина. Вярвам, че има много неща могат да повлияят добре на здравето ми. Не се отказвам.

Трудно ли ти е да говориш за болестта си?
Напротив! Това, че разказвам за нея, е първата стъпка в оздравяването. Разбрах, че мисията ми не е да сбъдвам банални мечти, а да помагам на други хора в моето положение. Дори с риск за кариерата ми. Аз съм говорител на фундацията на Ланс Армстронг, въпреки че той понесе много критики заради допинг-скандалите. Мъчно ми е, че негативните коментари понякога влияят и на кампанията за борба с рака.

Доволна ли си от себе си?
Да. Аплодирам успехите си и съм благодарна на спадовете, защото ми дават сила да се изкача по-високо. Гордея се с жената, която съм. Външният ми вид изисква много грижи. Когато се разболях, напълнях, останах без коса и много се депресирах. Но успях да се преборя. Правя упражнения, спазвам специален режим на хранене. Доволна съм, защото всичко, което съм постигнала, е благодарение на дисциплината ми.

Една от мечтите ти е да бъдеш майка...
Да. Всеки път съм все по-близо до осъществяването й. От година и половина съм в процес на осиновяване на дете. Сега вече трябва да избирам бебе. Нямам претенции за пола, искам само да е новородено. Искам да му дам обичта си още от самото начало на земния му път.

Какво правиш, когато не си на работа?
Домошарка съм. Грижа се за двете си кучета и за животните, които се появяват в градината ми – над четирдесет птици, катерички, котки... Чета, плувам, слушам музика и гледам сериали. Асистентката ми е в почивка в момента, затова сутрин чистя къщатата си. Това е като терапия за мен (смее се). И готвя. Това е моята страст.

Какви са бъдещите ти проекти?
Главна роля в сериала „Макарена” с Гай Екер. Той е един от най-добрите професионалисти, с които съм работила. Благороден, работлив. И въпреки известността си, не се прави на звезда. Радвам се, че прие ролята. Аз съм продуцент на теленовелата.

Разгледайте галерията тук.