Защо Сю Елън се превърна в икона?
Аз самата съм мислила много пъти по този въпрос… Разбира се, най-голямата заслуга е на сценаристите, защото без такива страхотни сцени и реплики нямаше как да постигнем нещо такова. Когато започнах да изпълнявам ролята на Сю Елън, нямах никакви реплики. Още в началото, по време на първите пет епизода на сериала, стояхме във всекидневната на снимачната площадка и героят на Джей Ар не спираше да говори. Помислих си, че той не е много приятен като човек. Замислих се защо моята героиня е женена за него. Със сигурност тя самата трябваше да има някакви лични проблеми, за да избере Джей Ар за партньор в живота. Започнах да си измислям история за това как се е озовала с този човек. В старите епизоди продуцентите включиха Марта Скот, за да изпълни ролята на майката на Сю Елън, която я е възпитала да се цели в богати мъже, вместо да търси любов. Също така стана ясно, че Джей Ар е търсел красива жена, за която да му завиждат. А Сю Елън е бивша Мис Тексас. Той се интересуваше от външния вид, а тя – от парите. Като съберете тези двамата, се получава нездрава връзка. По мое мнение хората можеха до някъде да се идентифицират с нея и разбираха защо тя пиеше. Тя имаше нужда от любов и привързаност и я намираше другаде, защото Джей Ар не й даваше тези неща. Мисля, че всички тези нива, върху които беше изграден образът на Сю Елън, привлякоха хората. Беше ги грижа за нея.

Как играехте пияната Сю Елън толкова добре?
Наблюдавах хората. Не исках да играя пияна по немарлив начин. Има малки детайли, които правят играта реалистична. Помня, че прочетох книга от Ута Хаген и се постарах наистина да се подготвя. Ключова за мен беше автентичността, а добрият актьор винаги прави нещо допълнително. В тази книга беше написано, че трябва леко да си изкривиш погледа. Гениално! Опитах и осъзнах, че като направиш това, движенията ти се забавят.

Как така с Лари (Хагман) и Патрик (Дъфи) станахте такива добри приятели?
Мисля, че се случи нещо магическо. И за това съм мислила много, но не мога да посоча конкретна причина.

Какъв режим спазвате?
Грижа се много внимателно за себе си. Приготвям повечето си храна сама, така че знам точно какво слагам в тялото си.

Какво е чувството все още да сте толкова секси?
Страхотно е на моята възраст все още да ти казват подобни неща и обичам да ги чувам. Всяка жена има нужда да чува това.

Шегувахте ли се, когато нарекохте Сю Елън първата „Отчаяна съпруга”?
Не, иска ми се да се шегувах, но в било точно така. Спомням си, че някъде четох как Марк Чери, който е създателят на „Отчаяни съпруги”, е седял на дивана с майка си и двамата са гледали „Далас”. Оттам се е зародило всичко.