Лидия Инджова е сред най-обичаните млади актриси у нас. Зрителите я познават от многобройните й превъплъщения в театъра и на малкия екран. Последната година Лидия посвети на първородния си син, а от март отново се усмихва на зрителите на bTV в сериала „Съни бийч“. Специално за читателите на сп. DIVA! Лидия споделя за онези неща от живота й, които я карат да се чувства щастлива…

За любовта към актьорската професия
Любов от пръв поглед. Срещнах я, когато бях на 12 години, и до днес не мога да си представя живота без нея. Обичам тази професия! Не спира да ме изненадва, да ме обогатява, да ме среща с удивителни хора и места, да ме прави по-човечна. Чувствам се наистина щастлива, че се появи в живота ми.

За киното и сериалите, в които играя
Това са едни паралелни животи, които ми дават шанса да преживея неща, невинаги възможни в моя реален живот.

За ролята, която искам да изиграя
Бих искала отново да изиграя Дарина от „Съни бийч“.

За любимите жени на малкия и на големия екран
Прекрасните Евелин Костова и Боряна Братоева, с които сме замесени в „Съни бийч“. Много ги обичам тези момичета! Яна Титова, тя е страхотна и на малък, и на голям екран, пред и зад камера, както се убедихме от „Доза щастие“. Мирием Акедиу, изключителна белгийска актриса, която срещнах още в самото начало от пристигането ми в Брюксел. Ан Дал Торп, друга изключителна актриса, с която имах щастието да снимам в норвежкия сериал Occupied. Оливия Колман – нямам думи за нея. Но признавам си, Мерил Стрийп ми е идол. Надявам се професията ми един ден да ме срещне и с последните две дами.

Цялото интервю четете тук