Лена Бориславова, Росица Заимова и Ива Цолова са трите млади българки, които тази година намериха заслужено място в третото поред издание на класацията на списание Forbes за успели млади хора “30 under 30”. Класацията включва имената на 300 млади предприемачи и изобретатели от 34 европейски държави, разпределени в 10 категории – от финанси и право до изкуство и забавление.

Изключително впечатление прави силното българско присъствие. Цели три дами намериха място в престижната класация. Кои са те и с какво са допринесли, вижте:

Ива Цолова

Снимка: facebook.com

Тя е на 26 години и е съосновател на иновативната онлайн платформа Jamba, която има за цел да подпомага включването в работна среда на хора с увреждания, както и да бъде партньор на бизнеса, институциите и НПО за подбора, наемането и осигуряването на достъпна среда при наемането на хората с различни възможности. Тя е и един от 10-те най-изявени млади българи за 2016 г. в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство” на JCI.

Росица Заимова

Снимка: facebook.com

Тя е на 29 години. Родена е в България, но в момента работи в Белгия, където става един от създателите на Dalberg Data Insights – фирма, която създава инструменти за тълкуване на данни и търсенето на решения в областта на международното развитие и социалните и хуманитарни дейности.

Лена Бориславова

Снимка: facebook.com

Тя е на 28 години, живее в София и практикува право в адвокатската кантора „Георгиев, Тодоров и ко.“ Специализира в областта на сливанията и придобиванията, търговските сделки и преговори, данъчното и международното финансово право. Подкрепя чуждестранните инвестиции в България, пише в представянето и в сайта на Forbes. Освен това Бориславова е стипендиант на фондация "Фулбрайт" за 2015-2016 г. и магистър по право от Харвардския университет.