Звездите преминаха по червения килим с кои от кои по-впечатляващи тоалети. Повечето от тях действително демонстрираха завиден усет към стил, естетика и елегантност. Сред открояващите се дами на вечерта беше и Кейт Уинслет.

Британската актриса сподели пред журналисти как се подготвя една звезда за най-грандиозната нощ в живота си – тази на наградите "Оскар".

Как избирате тоалета, с който да преминете по червения килим?
Опитвам се да запазя спокойствие! В крайна сметка знам, че това е едно от най-големите модни събития в света, и единственият начин да се справя с това е, като се спра на нещо, което да ме кара да се чувствам уверена и елегантна.

Коя е най-забавната част при избора ви за рокля и аксесоари за вечерта на Оскарите?
Тези поводи винаги са свързани с много стрес, но най-забавната част е, когато изведнъж осъзнаеш, че дългоочакваният ден вече е настъпил, и нямаш търпение да се погледнеш в огледалото.

Как бихте описали себе си чрез тазгодишата си визия за Оскар?
Исках да изглеждам елегантна и шик, да се чувствам силна и горда от себе си. Роклята всъщност е много семпла и изчистена. Спрях се на бижутата на "Nirav Modi", тъй като те стоят изключително деликатно на фона на драматичната визия на роклята. Изключително съм благодарна на "Nirav Modi" за щедрото дарение, което те направиха за фондация "Golden Hat.

Имате ли любим стил?
Винаги съм се възхищавала на жените, които се обличат така, че да подчертаят своята женственост и извивки на тялото.

Разкажете ни нещо повече за роклята, която облякохте за вечерта на тазгодишните Оскари?
Не отдавна към мен се приближи самият Ралф Лорен с молбата да си сътрудничим при моделирането на тоалет за тазгодишните Оскари. Щастлива съм, че успях да вложа много собствени идеи в тази рокля. Стана сякаш част от мен. А и е много удобна!

Кой е Вашият моден артикул, без който нощта на Оскарите би била невъзможна?
Spanx! (престижна марка дамско оформящо бельо)