Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, публикува първа снимка след обявяването на диагнозата си рак

Трогателната и обнадеждаваща снимка на Кейт, направена от известния фотограф Мат Портеус,  представлява важен момент за нея, кралското семейството и за многобройните ѝ поддръжници по света.

Тя показва Кейт на открито в Уиндзор, където живее със своя съпруг, принц Уилям, и трите им деца. Принцесата е облечена небрежно в джинси и блейзър, със скръстени ръце, излъчваща спокойствие и увереност. 

Снимката символизира силата и устойчивостта на Кейт, която, въпреки трудностите, продължава да бъде вдъхновение за мнозина.

НОВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО Ѝ

Публикуваната снимка в социалните мрежи на Кейт е придружена с лично послание от принцесата, в което тя дава нови подробности  са състоянието си и как преминава лечението ѝ. 

Снимка: Мат Портеус

В него тя изразява благодарност за непрестаната подкрепата, която получава

„През последните няколко месеца бях поразена от всички мили послания на подкрепа и насърчаване. Това наистина има огромно значение за мен и Уилям и ни помогна да преодолеем някои от най-трудните моменти“, пиша тя.

Кейт също така разказва за трудностите и успехите по време на лечението си: 

„Имам добър напредък, но както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, има добри и лоши дни. В тези лоши дни се чувстваш слаб, уморен и трябва да дадеш почивката, от която се нуждае тялото. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре“, сподели принцесата.

ЩЕ Я ВИДИМ ЛИ СКОРО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО?

Кейт потвърди, че лечението ѝ ще продължи още няколко месеца, но също така сподели радостта си от възможността да участва в семйния живот и да се занимава с дейности, които ѝ носят удоволствие.

Снимка: Getty Images

 

Тя планира да присъства на Trooping the Colour, официалното честване на рождения ден на крал Чарлз, което ще бъде първото ѝ публично излизане от Коледа насам.

„Очаквам с нетърпение да присъствам на Парада по случай рождения ден на краля този уикенд със семейството си и се надявам да се включа в няколко публични ангажимента през лятото, но също така знам, че все още не съм напълно добре,“ казва тя.

„Уча се как да бъда търпелива, особено по отношение на несигурността. Приемам всеки ден такъв, какъвто е, слушам тялото си и си позволявам да отделя толкова необходимото време за лечение.“

ПОДКРЕПА ОТ СЕМЕЙСТВОТО

Кейт наскоро бе забелязана да излиза със семейството си, както и да изпълнява самостоятелни задачи.

Принц Уилям заяви миналия месец, че съпругата му „се справя добре“, показвайки подкрепата и обичта, която Кейт получава от близките си.

Снимка: Getty Images

Що се отнася до връщането на Кайт в публичното пространство в близко бъдеще, не са взети решения за конкретни планове, но принцеса Кейт ще присъства на събития, когато има възможност.

Това няма да означава завръщане към кралската ѝ работа на пълен работен ден и не е определена дата относно това кога ще стане това, тъй като тя продължава лечението и възстановяването си.