На 1 септември 2016 г. актрисата и тв водеща Катерина Евро навърши 60 години. Чудесен повод за излизане на първата й книга. Кулинарна, разбира се. Ето как самата актриса представя творението си:

„Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка – Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба и не на последно място на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си.”

Книгата „Тетрадка за рецепти и спомени” на издателство Colibri излиза официално на 26 септември.

Само преди три дни рожден ден имаше и синът на Катето Евро – Александър Кадиев (33). Той е водещ на предаването по bTV „Преди обед”, което се завръща в ефир за своя шести сезон на 5 септември.