Холивудският актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън информираха феновете си какво се случва с тях, след като и двамата дадоха положителна проба за коронавирус, докато Том снима филм в Австралия. 63-годишният актьор сподели снимка, на която е със съпругата си, пишейки:

„Здравейте, приятели. Рита Уилсън и аз искаме да благодарим на всички тук, които се грижат толкова добре за нас. Имаме COVID-19 и сме в изолация, за да не го предадем и на други. За някои хора това може да доведе до много сериозно заболяване. Справяме се с ежедневните проблеми един по един, вместо да се притесняваме за утре. Има неща, които всички можем да направим, като следваме съветите на експертите, грижейки се за нас и помежду си, нали?“

63-годишният Том завършва поста с шеговита препратка към сюжета на филма с негово участие „Тяхната собствена лига“: „Не забравяйте, че въпреки всички текущи събития, в бейзбола не се плаче.“

Съобщението от актьора и неговата съпруга, която е с български корени, идва ден, след като Том информира своите над 7 милиона последователи в Instagram, че двамата със съпругата му са дали положителна проба за коронавирус. Том и Рита са в Австралия за снимките на новия филм на режисьора Баз Лурман, който ще разказва за Елвис Пресли.

Междувременно Орландо Блум съобщи в Story в Instagram, че се връща в Щатите от Чехия, за да бъде „под карантина“, след като снимките на сериала „Carnival Row”, в който участва, са спрени заради разрастващия се коронавирус.

Снимка: Getty Images

„Сбогом от нас, връщаме се у дома, за да бъдем под карантина“, казва 43-годишният актьор, който е заобиколен от членове на екипа на сериала, чиито снимки се провеждаха в Прага.

"Любов за всички, пазете се, отделете се. Изглежда наистина стряскащо това цялото корона нещо, правете правилните неща вие и вашето семейство и се пазете. След няколко седмици ще преборим това лошо момче.“

От думите на Блум не става ясно дали е бил в контакт с болен от коронавирус. Чехия съобщи за 3 случая на COVID-19 на 1 март. Завръщането на актьора в Щатите се случва, след като бременната му годеница Кейти Пери също е напуснала Австралия заради опасенията около вируса. Според таблоидите отвъд Океана певицата е прекарала 24 часа в хотелската си стая в Сидни като предпазна мярка. Daily Mail са заснели 35-годишната Пери на летището в Сидни, а преди това тя е отказала серия от интервюта.

Снимка: Instagram