Днес Джак Блак, когото познаваме и обичаме най-вече заради хита „Рок училище“, навършва 52 години. Животът му може да се превърне в комедия (с драматични елементи), а самият той е като някои от персонажите, които играе на екрана.

Снимка: Getty Images

Джак Блек, който е роден в семейството на инженери на сателити (майка му е работила по създаването на телескопа „Хъбъл“), е имал сериозни затруднения в училище. Освен че не се е справял с учението, е имал и други проблеми. На 14-годишна възраст се пристрастява към кокаина и влиза в много лоша компания. В един момент дори се страхува за живота си, защото получава заплахи от съучениците си.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка бащата на Блек го мести в специално училище за деца, които не се справят в стандартната система. Когато завършва, Блек постъпва в университет, но съвсем за кратко. Още на втората година напуска, за да се отдаде на голямата си страст – актьорската игра.

Снимка: Getty Images

Въпреки че има много комедийни роли на екрана, може би най-забавни са изпълненията му в социалните мрежи. Тук сме подбрали някои от най-смешните и щури видеа, които актьорът е споделял с последователите си в Инстаграм.

Джак Блек като суперзлодея Танос:

Джак Блек като ситски лорд:

Джак Блек като (ваксиниран) Капитан Америка:

Джак Блек като Боб Рос:

Джак Блек като Хълк:

Джак Блек, Джак Блек, Джак Блек и Джак Блек:

Джак върху Джак, върху Джак…

Джак Блек като Спайдърмен:

Джак Блек се разхлажда в жегата:

Джак Блек е герой с маска:

Джак Блек като каубой: