Много истории с щастлив край започват не толкова захаросано, колкото ни се иска. Такава е историята на Чарлийз Терон, която днес навършва 44 години. Ражда се на 7 август 1975 година в Бенони, Южна Африка, и израства като единствено дете в семейството на Чарлс и Герда Терон. По майчина линия бъдещата холивудска звезда има германски корени, а по бащина – холандски и френски. Родният й език е африканс, но говори перфектно и английски. Родителите й са били фермери, а също притежавали фирма за изграждане на пътища.

2015 г.
Снимка: Getty Images/Guliver PhotosДетството на Чарлийз преминава в семейната ферма, където тя е близо до природата и животните. Учи в местното начално училище, а когато е на 13 я изпращат да учи в пансион в Йоханесбург. Когато е на 15, Терон става свидетел на голямата семейна драма, която белязва живота й. При самоотбрана майка й застрелва пред очите й нейния баща, който бил хроничен алкохолик. Тогава съдът намира за невинна Герда Терон, която поема строителната фирма на мъжа си и от западащ бизнес я превръща в печеливша компания. По-късно в интервюта Чарлийз споделя, че силния си характер е наследила именно от своята майка, която е била решителен и непоколебим човек.

Нейната майка е и причината на 16 години актрисата да се запише за участие в конкурс за модели. Заминава за Милано, където подписва договор с модна агенция, след като печели кастинг. След приключване на договора бъдещата актриса заминава за Ню Йорк, където учи балет, но прекратява поради контузия. Отново по настояване на Герда Чарлийз заминава за Маями, за да прави кариера като актриса.

1996 г. - кадър от филма "Два дни в долината".
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Първата известна продукция, в която се снима, е „Адвокат на дявола“. Там тя си партнира със звезди като Киану Рийвс и Ал Пачино – факт, който сам по себе си говори. След участието си в още няколко холивудски филма момичето от Бенони, Южна Африка, е избрано за главната роля на жена сериен убиец в „Чудовище“. За да влезе в образ Чарлийз е трябвало да качи цели 14 килограма. С тази си роля обаче печели награда „Оскар“ за най-добра актриса.

През 2005 година Терон получава собствена звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис, а през 2006 влиза в списъка на най-скъпоплатените актьори в Холивуд. Следват силни години за младата актриса и филми като „Северна страна“, „Ханкок“, „Горящата равнина“, „Прометей“, „Снежанка и ловецът“, "Атомна блондинка" и др.

2009 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Личният й живот включва няколко неуспешни връзки. От 1998 до 2001 г. се среща с музиканта Стивън Дженкинс. След това има връзка с ирландския актьор Стюарт Таунсенд, с когото поддържат отношения до 2010 г. Най-известната й връзка е с Шон Пен, с когото обявяват годежа си през декември 2014, а в средата на 2015 се разделят.

2015 с тогавашния й годеник Шон Пен.
Снимка: Getty Images/Guliver PhotosИма две осиновени деца – момче на име Джаксън, което осиновява през 2012 и момиче – Оугъст, осиновено през 2015 г. Преди няколко месеца актрисата шокира света заявявайки, че 7-годишният й син Джаксън се самоопределя като момиче. Затова тя започнала да го облича с женски дрехи и аксесоари.

Скоро чарлийз реши да смени радикално цвета на косата си и от блондинка стана брюнетка.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


„Те са родени, каквито са и точно там, където и двете трябва да намерят себе си и какви искат да бъдат не е решение, което аз трябва да взема. Работата ми като родител е да им се радвам, да ги обичам и да се уверя, че те имат всичко, от което се нуждаят, за да бъдат това, което искат“, заяви тогава Терон.