Новите епизоди на сериала "Далас" вече се излъчват по bTV от понеделник до четвъртък от 21 часа. Представяме ви интервю с актрисата Бренда Стронг, която се превъплъщава в ролята на Ан Юинг.

Какви са спомените ти от времето, когато беше в ролята на приятелката на Клиф Барнс в оригиналния сериал "Далас"?
Това беше съвсем в началото на моята кариера. По това време "Далас" вече беше истинска легенда и много се гордеех да съм част от него. По това време нямах възможността да се срещна лично с Лари, Патрик или Линда. Работех само с Кен и беше доста странно героинята ми да няма име, но аз бях изключително щастлива просто да съм в този сериал. Някои от старите ми сцени в "Далас" са използвани в новите промоционални клипове и беше изключително странно да се върна 20 години назад. Не съм виждала тези кадри много отдавна.

Беше ли до известна степен плашещо да трябва да заемеш мястото на Пам?
За щастие, не се е налагало да замествам нейната роля по никакъв начин. Тя я изпълняваше разкошно и никой не може да я замени, тя беше най-голямата любов в живота на Боби. Бяха като Ромео и Жулиета за времето си, а тя беше истинска икона. Зрителите обожаваха тази двойка. В момента Боби Юинг е главата на семейството и е в различен етап от живота си, а връзката, която има с моята героиня, е подходяща за този етап. Ан е много отдадена съпруга и реалист по характер. В много отношения Пам беше идеалистка. Достигнали сме до момент, в който той има нужда от съпруга, която да изпълнява ролята на негов защитник в много отношения. Ан не е наивна и идеалистична, а по-скоро прагматична. Затова смятам, че е правилният партньор за Боби в момента.

Ти си висока и елегантна дама. Имало ли е случаи, в които е трябвало да носиш равни обувки заради актьори, които не са чак толкова високи?
В един от филмите си работих с Том Арнолд и Хенри Ринклър и имаше сцена, в която бяхме на филмова премиера и аз стоях до Хенри Ринклър, а някои от хората на снимачната площадка предпочитаха да не изглеждам толкова висока, колкото бях на токове. Затова събух обувките си и предупредих режисьора да внимава краката ми да не се виждат в кадър. Въпреки това в момента, в който излизам от киното, можете да видите босите ми крака. Така че, да, има случаи, когато трябва да събувам обувките си, за да не пострада егото на по-нисък актьор. За щастие, Патрик Дъфи е доста висок и доста уверен, а работата с него е истинска благословия.

Завидната ти височина вероятно ти дава възможността да носиш прекрасни дизайнерски тоалети?
Обожавам дрехи. Като тийнейджър бях малко вманиачена да имам много дрехи, но нямах подходящия за целта бюджет. Затова ходех в магазини за дрехи втора ръка, където намирах класически рокли от 40-те. Така липсата на много пари всъщност изгради стила ми.

Конете са неразделна част от живота в Тексас. Добра ли си в ездата?
Когато бях дете, семейството ми имаше коне. Майка ми е родена в огромно ранчо в Източен Орегон, а сестра ми беше професионален ездач, затова съм свикнала да бъда около коне, но понеже бях най-малката, не ми позволяваха да яздя толкова, колкото ми се искаше. Затова чак след като получих ролята в "Далас" осъзнах, че имам нужда да прекарам още много допълнителни часове в езда. За мой късмет имах чудесен треньор. Патрик е великолепен ездач и достатъчно мил, за да ми прави комплименти за прекрасната ми стойка, докато яздя. Много обичам конете и успях да изградя силна връзка с моя кон в сериала, но за съжаление няма да работим заедно и в следващия сезон на сериала, защото той се нарани след края на снимките. Всъщност се надявам Ан да развие връзка с конете си на едно по-дълбоко ниво, защото съществуват много благотворителни дейности, които използват именно коне като средство на терапия за жени, жертви на насилие. Това дава възможност на мен и героинята ми да направим нещо полезно за обществото.