Днес Васил Боянов, известен на всички с артистичния си псевдоним Азис, навършва 45 години.

Роден в Сливен, израснал в Костинброд и прекъснал рано образованието си Азис прави успешна кариера, като за неговия екзотичен стил пишат световни медии, включително „Ню Йорк таймс“.

Само преди два дни Азис показа, че освен успешен музикант може да бъде и добър разказвач на истории.

„Видях го онази нощ във фоайето на хотела.Тъкмо приключих участие и седнах да изчакам шофьора да ме вземе. Бях с телефона в ръка и цъках, когато изведнъж нещо отвътре ме накара да вдигна поглед. Погледнах го. Седеше срещу мен. Очите ни се засякоха. Аз черен, той като герой от филм на “Марвел”. Бял, красив, библейски някак. Само ангелските криле ги беше оставил някъде, сигурно за да не създава паника. Не можах да откъсна очи от него! Толкова силно исках да го покажа на близките си. Да споделя…

За първи път в живота си исках да се снимам с някого! Не събрах смелост. Исках да го пипна, поне по косата.
Мислех, че току-що е кацнал от Норвегия или Исландия, или не знам откъде. Но съдбата си знае работата. Само 24 часа след това аз отново съм в този хотел. Пак съм на участие. Говоря с Деската, когато вратата на офиса се отваря и влиза той. Същият, дето през деня разказвах на приятелите си какъв Божий син видях на живо. Проговори на чист български, казва се Крис и е оператор. Работи с клуба. Е, пипнах му косата, че и приятели станахме дори“ – написа Азис в своя Инстаграм профил, а историята вече има над 12 800 харесвания.

Личният живот на Азис е обвит в загадъчност. През 2007 г. се роди дъщеря му Рая, а през 2022 г. той се сдоби и със син, чието име не е обявено. От един месец насам певецът публикува снимки и с трето бебе, без да дава повече подробности.

„Мечтал съм да бъда актьор от дете и на 7 се записах в читалище „Аура“ в курс по актьорско майсторство. Имахме представление и играх Дядо Мраз, спомням си как треперех, въпреки че имах две реплики и ми бяха залепили брада от памук“, сподели певецът пред bTV през януари 2022 г.

Разбира, че има уникален глас за първи път, когато разплаква майка си и роднините му.

„Майка ме изправяше пред цялата рода и аз пеех като индийка, а те плачеха. Започнаха да идват и съседите ни, тогава включих и народни песни в репертоара. Знаех как ще завърши това – с изстрели във въздуха и всеобщо веселие“, припомни си Азис в същото интервю.