Снимките на „Африка: Звездите сигурно са полудели!” текат с пълна сила и водещите Яна Грудева и Антон Хекимян имат своите първи впечатления от екзотичния континент. От новия телевизионен сезон и зрителите на bTV ще могат да следят какво ще се случва в приключенското риалити, но преди това, специално за LadyZone, две от най-авантюристичните натури в ефира разказват за приключението Африка. За маймуните, красивите звуци от екзотични животни и краткият, но прелестен залез в Африка си говорим с Антон Хекимян.

Какво е първото ти впечатление като слезе от самолета на африканска земя?

Пейзажът е като във филмите, огромни пространства с дървета и треви, дивите животни, които виждаш за първи път и подминаваш по пътя, а само след няколко дни стават естествено обкръжение. И местните хора, разбира се. Постоянно се чуват красиви звуци от непознати птици и екзотични животни, които те карат да се заслушаш по-внимателно в Африка.

Понася ли ти климатът?

Засега доста добре. Радвам се, че е топло, защото си мислех, че ще изпусна лятото в България и все пак вечер става доста хладно, а доста често направо студено. Това е част от климатичните особености на района – през деня да е топло и сухо, а вечерта – студенo. Денят е около 12 часа - започва към 6 и се стъмва към 7 с много бърз и красив залез.

Имаш ли вече досег с местните и какви впечатления имаш от тях?

Много дружелюбни хора, готови винаги да ти отвърнат с усмивка. И в Замбия, и в Ботсвана ми прави впечатление, че хората не бързат за никъде. Животът тече с друг ритъм, много по-бавен от този, с който ние сме свикнали. Имахме възможност да разгледаме местните пазари, на които продават всичко – от сушена риба до играчки втора употреба. И въпреки че са видимо бедни и лишени от луксозни вещи, стоки и т.н., тези хора са позитивно настроени към живота.

Ако някой планира да пътува към подобна дестинация, кои са важните неща, които е добре да знае и съобрази?

Да си направи всички необходими ваксинации, да се запаси добре с лекарства, да си набави необходимите дрехи и да знае, че маймуните наистина са способни да откраднат всичко, което е пред очите им.

Какво е настроението в лагера?

Прекрасно, разбира се. Двамата с Яна бързо се сработихме и всичко върви като по вода. Екипът е прекрасен, с много опит в риалити форматите и също доста ни помагат при определени ситуации. Всички са позитивно настроени, забавляваме се доколкото ни позволяват условията и темпът на работа. Забавляваме се много и с участниците, които са изключително добре подбрани.

Какви предизвикателства ти предстоят?

На този въпрос могат да отговорят сценаристите. Аз лично очаквам да видя лъв, да науча много неща за бушмените и да им покажа на какво са способни българите.

Как протича един снимачен ден?

Започваме рано, защото времето за снимки е ограничено, съобщаваме на участниците какво им предстои и проследяваме тяхното ежедневие. Вечерно време учим репликите си и се подготвяме за следващия ден и ако имаме време се наслаждаваме на Африка.

Яна справя ли се с предизвикателството Африка?

О, да. Тя се оказа мъжко момиче, което преодоля много предизвикателства и съм сигурен, че ще се справи така добре до края на снимките.

Ако трябва да опишеш това, което ти се случва с три думи, те са:

Опит, приключение и... останалото предстои.