"Може ли да влезем в заведението с кучето?" - пита Албена Павлова. Отказват й. "Знаеш ли какво е първото нещо, което правят, когато влезеш с куче в заведение в Германия? " - пита ме тя. "Поднасят му купичка с вода."

Само че ние сме в България и се налага Мина да отиде до вкъщи, за да прибере кучето Рая и чак след това да започнем с интервюто с Албена и Мина - майка и дъщеря в живота, а на екрана, в сериала "Столичани в повече" от две различни, воюващи семейства.

Докато чакаме, Албена ми разказва различни свои преживявания с животинки - открила две изоставени котета, още с пъпната им връв, в парка. Прибрала ги. Хранила ги с пипетка, лекувала ги, водила ги с нея на снимки. И понеже съдбата предизвиква смелите, по-късно в двора отново открива изоставени котенца и отново ги прибира. Грижи се за тях, а след време ги дава на англичанка, живееща в Родопите, която всеки месец кара с личния си бус изоставени и изхвърлени животни от България  в Германия. Намерените от Албена две котета днес живеят в къща, пълна с котешки играчки, в Хамбург. Доволна и горда от постигнатото, тя си пожелава вече да не намира изоставени животни.

А, ето я и Мина. Изоставила е кучето Рая, но само докато дава интервю. И блиц интервюто вече започва...

Каква зодия си?

Албена: Лъв.
Мина: Рак.

На кого си кръстена?

М: Аз съм кръстена на дядо Марин – бащата на майка ми, когото не познавам. Не са харесали достатъчно името Марина и затова са избрали Мина. Ако съм била момче, съм щяла да се казвам Марк или Марко.
А: Аз съм кръстена на бащата на моя баща, който се казваше Атанас.

Каква беше последната беля, която направи?
М:
Замерях хората по улицата с гранулки кучешка храна. Другата беля беше да замерям с мокър памук съседния прозорец. Беше гениално!
А: Това ти ли си го направила?!?! Аз видях на стената на отсрещния балкон нещо като бели снежни топки. Аз ще я набия след интервюто, споко! (смее се)
М: А също така веднъж срязах крачолите на дънките на брат ми, хвърлих ги на съседния балкон и му казах - представи си какво е да станеш сутринта и да видиш крачоли на балкона си.
А: Ама, ти си била много невъзпитана! (дружен смях) Последната беля, която аз направих, беше да спася две котенца, изоставени в задния ни двор. Това е беля според мъжа ми.

Лесно ли се събуждаш сутрин?

М: Не, ужасно трудно се събуждам. Ако не е майка ми да дойде да ме вика 3 пъти, няма шанс да стана.
А: Аз се събуждам трудно. Не обичам да ставам рано, но когато стана, съм страшно щастлива и доволна, защото имам ужасно много време пред себе си – да разходя кучето, да си мързелувам и да си върша работа.