Блейк Шелтън беше избран за най-сексапилния жив мъж на 2017 година от списание People. След имената на Брад Пит, Джордж Клуни, Дейвид Бекъм и Джони Деп – мъже, които са носили титлата през други години, просто няма нужда да обясняваме нищо. Обаче Блейк се нуждае от по-специалното ни внимание.


Шелтън е първият кънтри певец, който се сдобива с титлата. Освен че няколко поредни сезона е част от журито на американското издание на „Гласът“, което му носи огромна популярност, той е известен и като настоящото гадже на певицата Гуен Стефани.


Блейк Шелтън дебютира през 2001 г. с песента „Austin“. Тя се издига до номер едно в класациите за кънтри музика (Billboard Hot Country Songs) и се задържа на това място в продължение на пет седмици. Дванадесет от неговите песни стават номер едно в класациите през годините. В началото на ноември тази година излезе последният му албум Texoma Shore.

Кънтри певецът прие с чувство за хумор присъдената му титла:
“Аз съм господин Секси! През целия си живот съм бил грозен, ако може за една година да съм секси – приемам, приемам!“


Фенове, критици и потребители в социалните мрежи обаче не приеха толкова радушно избора на списание People, който буквално разбуни духовете. За най-сексапилен мъж потребителите предлагат други имена като Идрис Елба, Хенри Кавил и братята Хемсуърт.