През последните няколко години сме свидетели как младите дами (18+ години) се изявяват в мрежата като бъдещите makeup артисти на новото време, представяйки модните тенденции при грима и споделяйки ценни съвети за това как да се грижим за естествената си красота. Някои от тях успяват!

Може би сте чували за Мишел Фан, която за една година се превърна в най-търсената жена в Youtube със своите уроци по гримиране. Днес, тя е преуспяла бизнес жена, обожавана не самото от интернет потребителите, но и от големите beauty марки, чието желание е тя да ги представлява. Да, вдъхновяваща е Мишел, но тя създаде своя канал след като навърши 18 години. Пълнолетна, тя обедини приятното с полезното. 

Общоприето е гримът да навлиза в юношеските години на едно момиче, което е на път да стане жена и започва да привлича вниманието на момчетата. Въпреки, че Белла осъществява тези видео материали, за удоволствие и забавление, действията й са крайно притеснителни. Защо тази публичност на толкова крехка възраст?

Тук си задаваме въпроса – какво правят родителите? Безотговорно е да позволяват на своето дете да се показва пред милиони души, сред които може да има и злонамерени хора със задни мисли. Всички интернет потребители не са толкова добродушни и не биха се задоволили с публикуването на нейно видео с усмихнат емотикон.

Интернет се превръща в новия Елдорадо за нови таланти. Свидетели сме как някои личности са забелязани в мрежата и след това жънат успех със своята дейност - била тя музикална, творческа или модна. Няма нищо лошо в това стига да се играе по правилата – онези правила, които са установени откакто свят светува и които за съжаление се размиват пред очите ни.

Детството не е това, което беше. Убедете се сами.