След двугодишна връзка с музиканта Джеймс Райтън, на 4-ти май Кийра се присъедини към отбора на съпругите. Може би една от най-непретенциозните церемонии на звездна двойка, която сме виждали напоследък.


Събитието се състоя в малко градче в Южна Франция, на име Мазан, и с население от едва 5 000 души. В местната община 28-годишната знаменитост, позната най-вече от ролите си в трилогията „Карибски пирати” и едноименния филм „Анна Каренина”, и 29-годишният пианист подписаха съглашението си пред 10-тина гости от най-близкия си кръг роднини и приятели. Тържеството е толкова лежерно, че папараците улавят младоженците със слънчеви очила, а някои от гостите по дънки и джапанки.

Снимка: YouTube


Светлорозовата сватбена рокля на Кийра с дължина до коляното и късото сако в цвят екрю са специално изпълнение на креативния директор на Шанел – Карл Лагерфелд. Рекламното лице на аромата Coco Mademoiselle на Шанел носеше също венец от розови цветя на главата си и антична огърлица, а Джеймс - подходящ тъмносин костюм.

Снимка: YouTube


Два дни след празненството Кийра пише до феновете си в социалната мрежа Tumblr:


„Както всички добре знаем, сега съм омъжена. Какво облекчение! Направо ме затрупахте. Оценявам всички прекрасни пожелания и поздрави от феновете. Джеймс и аз се омъжихме във Франция, с една наистина великолепна церемония! Трябва ли да променя моето потребителско име в Twitter, Pinterest и Tumblr?”


И докато влюбената двойка вече се наслаждава на медения си месец на френския остров Корсика, днес излезе чисто новият късометражен филм на безспорния моден диктатор Карл Лагерфелд, в който Кийра влиза в ролята на Габриел „Коко” Шанел.


„Имало едно време...” е заглавие, което навява мисълта за фантастична приказка, но всъщност става въпрос за 15-минутен документален филм, който разказва за появата на модната къща, първоначално като магазин за шапки в Довил, Северозападна Франция, през 1913 г. Найтли, която е една от любимите музи на Лагерфелд се превъплъщава в дизайнерката Коко и заедно с него ни отвеждат в един разкошен черно-бял празник на невероятно детайлни облекла, скандални шапки и повече перли, отколкото може да видите върху всички гранд дами от всички високи английски общества, на всички обеди и брънчове, взети заедно.


„Имало едно време…” може да видите тук: