Карлос Сантана отмени няколко от предстоящите си концерти в Лас Вегас, за да се възстанови от успешна сърдечна операция, която не е била планирана, съобщава "Варайъти".

Легендарният музикант съобщи новината чрез видео, публикувано в Туитър профила му в сряда, като не посочва подробности относно естеството на интервенцията.

Снимка: Getty Images

"Миналата събота претърпях инцидент, при който жена ми трябваше да ме заведе в болницата, защото чувствах болка в гърдите. Така че, когато отидохме там, разбрахме, че трябва да се погрижа за това", казва Сантана.

Виртуозният китарист също така потвърди плановете си да се завърне на сцената през януари 2022 г.

"Ще отделя малко време, за да се уверя, че съм възстановил здравето си и съм се презаредил, така че да свиря за вас така, както съм свикнал - раздавайки се на 150%", заявява Сантана.

74-годишният китарист трябваше да изнесе серия от концерти в Лас Вегас до края на годината.

"Карлос се справя фантастично и няма търпение да се върне на сцената скоро. Той дълбоко съжалява, че тази операция наложи отмяната на предстоящите му изпълнения", казва в изявление Майкъл Врионис, президент на Universal Tone Management.

В допълнение към концертите му в Лас Вегас, рок групата Santana издаде през октомври 26-ия си студиен албум "Blessings and Miracles".

Албумът включва колаборация с Роб Томас, отбелязвайки събирането на двамата музиканти 20 години след излизането на хита им "Smooth".