Ивет Лалова е седмата най-бърза жена в света в спринта на 200 м. На финала на първенството на планетата в Доха тя финишира за 22,77 сек. Така изравни най-доброто си постижение в тази дисциплина, след като преди 4 години в Пекин отново завърши на седмо място с резултат от 22,32 сек. Припомняме, че за медалите на 100 м на шампионата в Даегу, Южна Корея през 2011 г. Ивет отново се нареди на седма позиция.

Ивет изказа искрени благодарности на съпруга, семейството и хората, с които работи. 


"Искам да благодаря на мъжа, който трябва да се справи с мен 24/7 (вярвайте ми - не винаги е лесно) на моя съпруг и треньор и толкова много други неща. За това, че винаги вярва в мен дори повече, отколкото аз вярвам в себе си. ...
Тази година видях пот, кръв и сълзи... 
В Доха беше невероятно! Време е за нов път!
Пътят до Токио 2020 ❤️"

Във финала в Доха Ивет даде всичко от себе си, почти до края на дистанцията вървеше шеста, на финала спря хронометрите с време с 19 стотни по-бавно от това, което регистрира във вторник вечер в полуфиналите (22,58).

"Искаше ми се да е по-добро от седмо място. Като се замисля, че много трудно се стига до него, съм щастлива. Мислех, че ще дадем всички по-добър резултат, особено аз. Подарих на Муджинга Камбунджи един бронз, но ще си го върна догодина в Токио", заяви Ивет пред bTV след състезанието.

След като се класира за финалите в Доха, фенове на Ивет от цял свят я заляха с обичта си, посредством статуси в Tweeter и други социални мрежи. Златното ни момиче получи и обяснение в любов.