Известността има своите предимства, но също и недостатъци. Един от минусите на бързата славата в социални мрежи е нуждата от повишена лична сигурност. А YouTube сензацията Дженел Елиана Лонг лично е изпитала това на гърба си.

Лонг успява да привлече 1,5 млн. абонати в YouTube канала си само месец след публикуване на първото си видео. Но светкавичното нарастване на популярността й води до нейното лесно разпознаване - както и на синия ван GMC Vandura Explorer Limited, в който живее и се придвижва.

Снимка: YouTube/Jennelle Eliana

Лонг споделя пред "Business Insider", че докато наскоро е била на гости при семейството си, непознат се промъкнал пред дома на родителите си и е питал за нея с молба да я види.

"Точно преди това да се случи, моят баща ми изнасяше лекции как не трябва да карам вана си повече, защото хората ще ме разпознаят", казва 20-годишната YouTube звезда, стартирала канала, за да споделя номадските си приключения из Калифорния.

Лонг обаче не е единствената популярна личност, който се тревожи за личната си безопасност. Много други - като Джими С. Доналдсън, който под псевдонима "MrBeast" има 22 млн. абонати в YouTube, както и популярните близнаци Итън и Грейсън Долан, които имат като "Dolan Twins" 10 млн. абонати в YouTube, също споделят за проблемите с личната сигурност.

През юли Итън Долан пише в Туитър: "Мразя да го казвам отново, но не идвайте в къщата ни, или ще извикаме ченгетата. В ничий дом не трябва да нахлува." Същевременно Доналдсън пише: "Това започва да се превръща в голям проблем и за мен. Зловещо е като ад."