В разгара на предизборната кампания в САЩ, противници на президента Доналд Тръмп, които го обвиняват, че е расист символ на расизма, поискаха премахването на настоящия американски президент от редица филми, в които той има малки роли. Един от тези филми е комедията “Зулендър”. Сцената с Тръмп е точно 5 секунди и в нея човекът, който няколко години по-късно стана президент на Щатите, казва, че без Дерек Зулендър (главният герой във филма), мъжкото модно дефилиране нямаше да е същото:

В онлайн интервю режисьорът Бен Стилър отхвърли възможността някога да редактира филма, за да премахне сцените с Тръмп, заради критиките към президента. Той заяви, че по време на заснемането на сцената, Тръмп е бил просто обикновен гражданин.

Снимка: Getty Images

Всъщност кадрите са заснети по време на съвсем реално модно шоу и създателите на филма са молели различни известни личности да кажат нещо за измисления персонаж Зулендър. Там случайно са видели Доналд Тръмп и съпругата му Мелания и бизнесменът се е съгласил да участва с няколко думи във филма.

Бен Стилър каза в интервюто си, че се е зарадвал на сцената с Тръмп, защото той има подобни съвсем малки роли в редица супер популярни филми. Най-култовата такава сцена е във филма “Сам вкъщи”:

Защо Доналд Тръмп се повява в толкова много филми?

Отговорът е - защото обича подобни роли. В много случаи, както е с филма “Сам вкъщи”, Тръмп е притежава хотелите, в които се снимат определени сцени и за да позволи да се снима в тях, е искал само да му бъде дадена някаква малка роля. Именно така е попаднал и в култовата сцена, в която дава напътствия на малкия Маколи Кълкин.

Снимка: Getty Images

За много създатели на филми кратката поява на Доналд Тръмп се е превърнала в запазена марка за филмите, които се снимат в Ню Йорк, така че точно като Бен Стилър, едва ли някой ще бъде склонен да “цензурира” Тръмп само заради политическата му роля днес.