"Миньоните" са световен феномен - идоли за едни, извор на вдъхновение за други. Малките жълти човечета са очарователно забавни, на моменти отчайващо забавни.

В момента целят свят се върти около тях. Колкото повече ги следим, толкова повече се привързваме към тях. Междувременно се питаме - защо няма женски образи сред тях?

Познаваме Стюарт и Дейв, Кевин, Том и Карл, но... сред десетките мъничета няма момичета?! Защо?

Пред да го приемем твърде лично, се информирахме по въпроса и разбрахме от самия Пиер Кофин, създател на Миньоните, че  това се дължи на факта, че всички те са просто много глупави.

"Виждайки колко тъпи и глупави са често те, просто не можех да си представя Миньоните да бъдат и момичета”, казва Кофин за TheWrap. „Съществата не могат да се възпроизвеждат”, допълва Пиер – и може би това е за добро.

"Миньоните" доминират в боксофис класацията на Северна Америка, като събраха 115,2 милиона долара приходи през последния уикенд - втората най-голяма сума за анимационен филм в историята. Лентата зае първо място и в бокс офис класациите на 29 от 30-те държави, където излезе по кината. В световен мащаб приходите от филма са 280,5 милиона долара. 

„Минионите” се превърнаха в такъв поп-културен елемент на съвремието ни, че буквално вече изскачат отвсякъде – но има едно място, за което не бихте предположили: дамските бикини! Точно така. Кевин и компания вече могат да бъдат поръчани от Etsy, за да бъдат с вас и по време на „онези” особено червени дни от месеца.

Носенето на декорирани дамски превръзки може да изглежда малко нелогично, тъй като това не е нещо, което някой ще види, но ако забавните човечета ще направят цикъла ви малко по-забавен, защо да не си купите?