Когато преди няколко дни Киану Рийвс се появи с приятелката си на червения килим в Лос Анджелис, всички фенове на актьора се оживиха, защото звездата от „Матрицата“ е изключително потаен, когато става въпрос за личния му живот. Някои от потребителите на социалните мрежи обаче признаха, че първоначално са се заблудили коя е жената до актьора и са я помислили за носителката на „Оскар“ Хелън Мирън.

Няма съмнение, че художничката Александра Грант донякъде прилича на актрисата от сериала „Катерина Велика“, така че объркването на феновете е лесно обяснимо. Хелън Мирън обаче е щастливо женена вече повече от 20 години за режисьора Тейлър Хакфорд.

Запитана от журналисти дали знае, че стотици хора я смятат за новата приятелка на Киану Рийвс, Мирън призна, че е наясно: „Да, видях. И това е много ласкателно за мен, защото тя е прекрасна.

Снимка: Getty Images

76-годишната Хелън Мирън очевидно се радва да бъде сравнявана с 46-годишната Грант. Заради белите си коси, приятелката на Киану Рийвс беше определена от някои като твърде стара за актьора, но новата любов в живота му всъщност е с 9 години по-млада от него.

Хелън Мирън и Киану Рийвс се познават лично, макар никога да не са работили заедно. Един от най-известните филми на съпруга ѝ Тейлър Хакфорд е трилърът „Адвокат на дявола“, в който Киано Рийвс е звезда и си партнира с Ал Пачино и Шарлиз Терон.

Познавам Киану много добре“, каза Хелън. „Той направи един филм със съпруга ми и е най-страхотния и прекрасен човек. Приятелката му е голяма късметлийка, а съм сигурен, че и той е късметлия."