2013 година е годината на Водната змия, която се слави с разнообразните си интереси, стремеж да се обогатява със знания и да се занимава с най-малките подробности на даден проблем, дори и да не я засяга лично.

Притежава висок интелект и добре развита памет, както и особени таланти в областта на бизнеса, банковото дело и финансите. Не налага мнението си с агресия, но винаги успява да го стори и да спечели доверието на околните.

Змията има спокоен и ведър характер. Не обича да бърза и да взима важни решения в движение или под натиск. Не се страхува от натоварване с работа и върши всичко със старание и отговорност. Не се впуска в клюки и интриги, което я превръща в ценена от околните. Притежава завидно чувство за хумор, което ще се предаде и на всички нас в нейната година. Тя, а и всички ние няма да се поколебаем да бъдем безскрупулни, за да постигнем целите си. Трудно ще понасяме загубите, ако сме се провалили. Още повече усилия ще са необходими, за да се изправим на крака.

Ще сме склонни да избираме приятелите си внимателно, но когато ги изберем, ще сме щедри към тях и ще им правим скъпи подаръци. От тях ще очакваме само едно-единствено нещо – лоялност. Тогава ще се раздаваме от сърце и те могат да разчитат на нашата щедрост.

Змията тласка към много връзки, което в комбинация с годината на Венера, планетата на Любовта, води както до създаване на семейство, така и до изневери и раздели.

Въпреки това не е изключено трудно да изберем подходящия партньор. Тази е причината, поради която съветвам да не бързаме с обещанията за годеж и брак.

Влюбим ли се, ще сме честни и верни. Тук подчертавам, че Змията е ревнива, ако бъде предадена, затова ще има хора, които до момента не са изпитвали това чувство, но изведнъж ще се превърнат в ревниви и изпълнени със съмнение във верността на партньорите си. В същото време, ако ние самите изневерим, ще очакваме партньорът ни да прояви разбиране, което е малко вероятно.

В семейството сме лоялни и верни, а също и в отношенията с нашите приятели. Не е в наша полза да действаме като Змията и да гледаме на партньорите си като на наша лична собственост.