Глория Вандербилт – наследница на едни от най-богатите родове в Америка и създател на дизайнерски дънки, носени от поколения, почина на 95-годишна възраст. Тъжната новина съобщи нейният син Андерсън Купър, който е известен водещ в CNN, добавяйки, че майка му е издъхнала в дома си, обкръщена от семейство и приятели. Причината за смъртта на дизайнерката е рак на стомаха.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Какъв невероятен живот. Каква необикновена майка и невероятна жена“, добавя Купър след смъртта й.

2010 г. със сина й Андерсън Купър.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Глория Лаура Вандербилт е родена през 1924 година. Животът й е колкото звезден и бляскав, толкова трагичен и скандален. Получава прякора „бедното малко богато момиче“ едва 10-годишна, когато майка й и леля й водят ожестовена битка за попечителство след смъртта на баща й, която е широко отразена в медиите.

Глория на 14 години.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Била е омъжена 4 пъти и има 4 сина. Един от тях се самоубива през 1988 година.

Кадър от първата сватба на Глория - 1941 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В професионален план Глория е позната като актриса, писателка, художничка и дизайнер пионер на първите дизайнерски дънки от 70-те години на миналия век. Заради последното често я наричат кралицата на дънките.

1955 г. - по време на премиера на филм.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През последните години от живота си тя покорява социалните медии и си печели титлата на най-новото момиче в интернет пространството, когато е на 93. Последната споделена снимка в профила й в Инстаграм е от дома й в Манхатън и е заснета седмица преди смъртта й.