Когато в понеделник беше съобщена скръбната новина, че певецът на Crazy Town Шифти Шелшок е починал едва на 49 години, мнозина негови фенове изразиха предположение в социалните мрежи, че това вероятно е резултат от свръхдоза наркотици, пише Sick Chirpse.

Oказа се, че опасенията им са били верни на 100%, както беше потвърдено впоследствие от мениджъра на Crazy Town Хауи Хуберман.

„Сет Бинзер, след като се бореше с адикцията и бързия успех на Crazy Town с хита „Butterfly“, никога не успя да достигне до такова ниво, че да се справи със зависимостите си“, казва той.

„Всички опитахме, но в крайна сметка всички се провалихме - иначе Шифти все още щеше да е сред нас“, споделя той.

„Причината за смъртта е комбинация от предписвани с рецепта лекарства и вещества, закупени от улицата“, пояснява Хуберман.

„Шифти беше наш приятел и наистина искаше да се оправи – за съжаление никой не разполагаше с точните „инструменти“ как да постигне това - включително и аз“, съжалява той.

Не е тайна, че Шифти Шелшок се бореше със зависимостта си от наркотици през голяма част от живота и кариерата си, като дори се появи в телевизионните риалити предавания Celebrity Rehab и Sober House.

Всъщност в едно от шоутата той веднъж се измъква от къщата на знаменитостите и се качва на покрива, за да може да пуши крек кокаин. Освен това има консултант по наркотиците, който да го вози наоколо, докато пуши крек на пътническата седалка.

Едно от последните изпълнения на Шифти с Crazy Town беше ужасаваща unplugged версия на техния хит „Butterfly“ от 1999 г. Тогава той беше на 48, но значително по-остарял за годините си.

Почивай в мир, Шифти Шелшок!