Ерик Клептън, който миналото лято заяви, че си запазва правото да отменя концерти на места, където посетителите трябва да показват сертификати за ваксинация срещу коронавирус, е отменил две от участията си заради... положителен тест за COVID-19.

Съобщението за отмяната на планираните концертите в Цюрих и Милано беше направено на официалната Фейсбук страница на Клептън снощи, пише още "Дедлайн".

"За съжаление Ерик Клептън страда от COVID-19, като е дал положителна проба малко след втория си концерт в "Роял Албърт Хол" на 8 май, се казва в публикацията. Той е бил посъветван от лекарите, че ако възобнови пътуванията и участията си прекалено скоро, това може значително да забави пълното му възстановяване.

В съобщението се казва още, че Клептън също така се опитва да избегне предаването на каквато и да е инфекция на когото и да е от неговата група, екип, промоутъри, персонал и, разбира се, феновете.

Снимка: Getty Images

Концертът на Клептън в Цюрих трябваше да се състои снощи, а за днес беше планиран концерт в Милано. Екипът на Клептън казва, че китаристът се надява да възобнови турнето си с концерти в Болоня на 20 и 21 май.

Ерик Клептън стана отявлен противник на ваксините, след като се ваксинира през февруари 2021 г. с препарат на AstraZeneca, а след това си постави и втора доза. По думите му, това е било "катастрофално" за него.

"Ръцете ми замръзнаха, после изгубиха чувствителност, след това горяха от температура, две седмици не можех да ги използвам", споделя легендарният китарист, който изпада в ужас, че повече никога нямаше да може да свири.