Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще получи в понеделник за обяд топла храна, вкусна благодарност, като част от инициативата на #ХапкаНадежда.

Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за всеки от 129-имата медици и служители на ЦСМП, които ще бъдат на смяна в понеделник.

Храната ще бъде доставена в 12.00 часа, като средствата са дарени от десетки хора.

Досега това е най-мащабната акция в кампанията, която от две седмици осигурява топъл обяд или вечеря за дежурните медицински екипи в секторите за болни от коронавирус и в спешните отделения на десетки болници в страната.

Супа или салата, основно ястие, десерти или плодове и напитки, да, това е храна, но кампанията, не е за храна – #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия, които изнемогват физически. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.

За часове в кампанията се включиха десетки хора, фирми и ресторанти. Всичко започва в София, Пловдив и Габрово, но инициативата бързо се пренася във Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Гоце Делчев, Перник, Асеновград и др. Присъединяват се много граждански организации, които поемат организацията на място.

#ХапкаНадежда е инициатива на Проект #ЗаДоброто и Гората.бг, в партньорство с Фондация „Бикоуз: помощ за благотворителността“.

Дарителската сметка е в Платормата.бг

Даренията се събират седмица за седмица. Така се подкрепят и бизнеси, които на ръба на собственото си оцеляване продължават да правят добро за друг.