Нарязаната с макетно ножче Дебора Михайлова проговори за първи път пред камера за преживения ужас и 400-те шева. Тя направи това в YouTube канала "Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ".

Какво е усещането да получиш 400 шева и възможно ли е възстановяване от това? В клипа участват майката (Ивелина), бащата (Красимир), адвокат Димитър Киров и бизнесдамата Мария Бонева – самата тя заливана с киселина.

Снимка: YouTube

Кой е Георги Николаев, как са се запознали, имало ли е и друго насилие преди този случай. Защо на МВР, прокуратура и съд отне над 1 месец за да почнат истинска работа.

Снимка: YouTube

Във видеото, заснето в дома на Дебора, участва и Галин – любимият попфолк изпълнител на момичето, което иска да се занимава с музика.

Снимка: YouTube

Галин й подари не само букет рози, но и песен, която тя да запише заедно с професионален клип. 

Припомняме, че случаят с младото момиче стана публично известен в края на юли, когато медиите съобщиха, че тя е с 400 шева, след като е била обезобразена с макетно ножче. За деянието прокуратурата обвини 26-годишният Георги Николаев. Случаят придоби голяма известност, след като стана ясно, че след случилото се Георги Николаев първо е бил задържан по обвинение за средна телесна повреда, но после е пуснат, защото обезобразяването на момичето с макетен нож и счупеният нос са били квалифицирани от прокуратура и съд като лека телесна повреда.

Случаят Дебора предизвика огромна вълна от съпричастност, както и масови протести срещу насилието в цялата страна.