Дамиан Хърли е модел и актьор, но по-голяма популярност младото момче набра, след като по Коледа публикува снимка в социалните мрежи, на която той е до известната си майка – актрисата Елизабет Хърли. Учудени потребители дълго време умуваха кой от двамата всъщност е 17-годишният младеж.

Още един пост на Дамиан след нова година, в който присъства и 54-годишната актриса, не остави и капка съмнение, че двамата си приличат изключително много.

С дългата си коса, сини очи и изразени скули 17-годишният син на Лиз Хърли е абсолютно нейно копие, коментират последователите на Дамиан в Инстаграм, които сравняват чертите на лицето му и с тези на суперуспешния модел от близкото минало Линда Еванджелиста. Дългата коса и изразителни мигли и очи пък накараха други да обсъждат и поставят под въпрос пола на момчето. „Прилича на жена“, „ако той си смени пола, ще бъде много красива жена“ и " той е по-крсив от всяка жена, която съм виждала" са само част от реакциите под снимки в профила на младежа.

Кой е Дамиан Хърли и с какво е известен?

Както отбелязахме вече, той е модел – нещо, върху което се е фокусирал в момента. Преди това има роля заедно с майка си в сериала „Кралски особи“, където играе принц Ханс фон Лихтенщайн.

Той е син на американския бизнесмен Стив Бинг, с когото Елизабет има връзка. След раждането му Бинг отказва да го припознае за син, но ДНК тест потвърждава бащинството му. В съдебно споразумение бизнесменът се съгласява да изплаща издръжка на стойност 1.8 британски лири на годишни вноски от 100 хиляди британски лири, но Елизабет Хърли отказва да ги приеме.

И до ден днешен баща и син не поддържат близка връзка. Същото се отнася и за Лис и Стив. През 2019 година дядото на Дамиан по бащина линия – Питър Бинг, се опита да попречи на внука си да наследи състоянието му с аргумента, че е извънбрачно дете, но съд в Лос Анджелис реши, че Дамиан ще получи наследство от дядо си.

През юли 2019 година Дамиан Хърли става едно от лицата на кампанията на известната гримьорка Пат Макграт, според която той е най-удачният избор на лице.

„Роди се супермодел. Не е учудващо, че като дете на Елизабет Хърли, Дамиан е млада, изгряваща звезда, която е магнетична личност с енергия и изключителен външен вид“.

Любопитен факт за набиращия популярност младеж е, че сред кръстниците му са известни имена като Елтън Джон, Дейвид Фърниш и Хю Грант.