Индийската актриса Айшвария Рай и 8-годишната й дъщеря Аарадхия са се възстановили от COVID-19 и са напуснали болница след 10-дневен престой, съобщи съпругът й Абхишек Бачан в Туитър, цитиран от Ройтерс.

Абхишек Бачан и баща му - известният 77-годишен актьор Амитабх Бачан, все още се възстановяват от заболяването, причинявано от новия коронавирус, като ще останат в болницата в Мумбай.

"Айшвария и Аарадхия за щастие са тествани отрицателно и са изписани от болницата. Те вече ще са си вкъщи. Баща ми и аз оставаме в болницата под грижите на медицинския персонал", пише Абхишек Бачан в Туитър профила си.

Представителите на фамилията Бачан са най-известните личности сред непрекъснато нарастващия брой случаи на COVID-19 в Индия.

Амитабх Бачан и синът му бяха тестваха положително на 11 юли. Айшвария Рай и дъшеря й Аарадхия бяха тествани положителен ден по-късно, но бяха приети в болница едва на 17 юли, след като развиха симптоми на заболяването, съобщават местните медии.

Амитабх Бачан е един от най-обичаните актьори в Индия, а феновете в цялата страна се молят за бързото му възстановяване.

Индия, която има население от 1,3 млн. души, е регистрирала повече от 1,4 млн. нови случая на заразени с коронавирус - третата страна в света след САЩ и Бразилия.

До този момент в азиатската стана са регистрирани близо 33 000 смъртни случая от COVID-19.

Случаите на COVID-19 в Индия се увеличават бързо и в понеделник страната отчете рекорден брой заразени лица за ден - 49 931 нови случая.