Бионсе обяви, че дарява 6 млн. долара за психично здраве и други инициативи по време на пандемията от новия коронавирус, съобщава "Гардиън".

Певицата си партнира с фонда за подпомагане #startsmall на основателя на Туитър Джак Дорси, за да направи дарението на Националния алианс за психично здраве, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и местните организации в общността, работещи за подобряване на психичното здраве.

В изявление на своя уебсайт Бионсе заявява, че психическият натиск се увеличава за хората, които нямат достъп до основни нужди по време на кризата заради коронавируса.

Бионсе също така подкрепи редица благотворителни организации, които предоставят подобни жизненоважни нужди - включително храна, вода, препарати за дезинфекция, лекарства, маски за лице и средства за лична хигиена.

"Цветнокожите общности страдат изключително заради COVID-19 пандемията. Много семейства живеят в райони с домове, в които е затруднено социалното дистанциране. Общностите, на които липсваха средства за образование, здравеопазване и жилища, сега са изправени пред тревожна процентност на зараза и смърт. И тези общности нямат достъп до тестване и справедливо здравеопазване", се казва в изявлението на фондацията BeyGOOD на музикалната звезда.

По време на благотворителния концерт "Един свят: Заедно вкъщи" миналия уикенд Бионсе заяви подкрепата си към афро-американските общности, като каза, че те са "силно засегнати от тази криза... Този вирус убива чернокожите в тревожно висок процент тук, в Америка."

Джак Дорси създаде фонда #startsmall по-рано този месец, дарявайки 1 млрд. долара от състоянието си - или около 28% от личното му богатство. Досега #startsmall е разпределил 8 млн. долара за различни каузи, без да се счита дарението на Бионсе.