Един от най-забавните "Приятели" вече отпътува към небето! Матю Пери сигурно ще весели някой друг там горе - със саркастичните си коментари и забавни шеги. 

Особено чувство за хумор имаше неговият герой в култовия сериал "Приятели". Но колкото и да са различни хората, или пък годините, едно е сигурно - никой не е останал равнодушен на острия му език и на умилителното му и нелепо понякога поведение. 

Чандлър Бинг (Матю Пери), любимият съпруг на Моника (Кортни Кокс), верният най-добър приятел на Джоуи (Мат Лебланк), майсторът на остроумните едносрични изречения и гордият баща на пиле и патица, заема специално място в сърцата на феновете, като един от най-обичаните герои в "Приятели".

Снимка: Getty Images

10-те най-запомнящи се момента на Чандлър Бинг. 

ЧАНДЛЪР И ДЖАНИС - ЕДНА ШУМНА ЛЮБОВ

През първите сезони на "Приятели" бурната връзка на Чандлър с Джанис беше причина за много смях. Една конкретна сцена се откроява като пример на неговия сарказъм и социална несигурност.

Докато се бори със страха си от обвързване, Чандлър организира вечеря на Джанис и ѝ поднася подарък. Емоциите му обаче бързо излизат извън контрол и в момент на достойна за съжаление нужда той казва, че е "безнадежден, неудобен и отчаян от любов". 

ЧАНДЛЪР И ДЖОУИ РАЗПУСКАТ

Столовете BarcaLoungers, на които Джоуи и Чандлър прекарват голяма част от времето си, докато гледат филми, са култови. Наред с тях има и други предмети от интериора, които ще останат незабравими - статуята на бялото куче, кануто и големия модула в хола, който запречваше и двете врати. А спомняте ли си масата за джаги?
Едното кресло вече ще бъде празно... 

ДЖУЛИЯ РОБЪРТС

Във втория сезон на "Приятели" Джулия Робъртс се появява като специален гост в ролята на Сузи "Underpants" Мос. Тя е бивша съученичка на Чандлър от началното училище. Спечелила е този злополучен прякор, след като Чандлър повдига полата ѝ, разкривайки бельото ѝ пред целия ученически колектив. Сузи се завръща за своето отмъщение. 

Години по-късно Сузи има възможност да отмъсти на Чандлър. И го прави, като го накара да си сложи женско бельо в тоалетната на ресторант по време на срещата им. След това краде дрехите му и го оставя в безизходица.

ЧАНДЛЪР И ЦИГАРИТЕ

Култов момент от сериала е и усилието, което Чандлър полага, за да откаже цигарите. Това негово желание води до поредица от смешни ситуации. Да, знаем, Чандлър, не е никак лесно! Един от вариантите, който пробва, е с хипноза. Пуска си касетата, но не знае, че тя е предназначена за жени пушачки. В резултат на това, Чандлър усвоява и посланието, че е "силна, уверена жена".

ПАРИ НА ПРИЯТЕЛ

Притеснен за финансовото състояние на Джоуи, Чандлър измисля игра на карти, наречена "Чашки". При всяко раздаване измисля нова причина, за да даде на Джоуи пари. Той умишлено губи 1500 долара. В крайна сметка скоро отново ги губи, защото споделя измислената игра на Рос.

Снимка: Getty Images