След „Ловци на духове“ и „Бандата на Оушън“, още една класика ще получи продължение с по-голямо участие на жени. По повод 25-ата годишнина от излизането на култовия филм „Маската“, Майк Ричардсън, създателят на обичания образ, сподели пред Forbes плановете си да върне Маската на големия екран, но този път с жена в главната роля.

„Вече имам някого предвид, сподели той. Засега няма да казвам името ѝ, защото може би ще се наложи да я убеждаваме известно време, но ще разберете. Нямате представа какво се задава. Имам много идеи.“

Снимка: imdb.com

В оригиналния филм от 1994 в ролята на загубеняка, който намира магическа маска, която го прави всемогъщ, е комикът Джим Кери. Филмът постигна международен успех и до днес е обичан от милиони, но не можа да се превърне в успешна поредица. Продължението „Синът на Маската“, което излезе през 2005 година, се провали с гръм и трясък – с бюджет 85 милиона долара, филмът успя да събере от прожекции в САЩ и по света само… 17 милиона. Това го поставя в класацията на големите холивудски провали и е считан за един от най-слабите филми, правени някога.

Снимка: imdb.com

Майк Ричардсън се надява, че продължението ще даде достатъчно тласък на историята, за да се превърне в поредица. В последните години видяхме много екранизации по комикси, така че защо да няма място и за нова версия на „Маската“, този път с жена в главната роля?