От 26 до 28 август 2022 г. ще се проведе второто издание на ARTE Feastival. Фетивалът, който дебютира ярко миналата година, се завръща за още по-мащабни семейни забавления отново във Велинград.

Разнообразна музикална програма, първокласни комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на известни шеф готвачи на живо, киномаратон, куестове, занимателна детска зона, певчески риалити конкурс, вкусна храна и отбрани напитки ­­– забавленията са за цялото семейство и приятели и за един изключителен летен уикенд.

За три дни през август ARTE Feastival отново ще преобрази Велинград от спа столицата на Балканите във фестивалната столица на България.

Като част от програмата на Main Stage във Велинград идва любимата на българската публика френска поп изпълнителка ZAZ. Тя се завръща у нас и обещава едно „супер енергично, позитивно и щедро шоу“, част от турнето в подкрепа на петия ѝ албум ORGANIQUE TOUR.

Истинските номади, проводници на радостта и символи на свободата Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, формацията, която не признава държавни или музикални граници, се качва на главната сцена във Велинград този август. И още – N.O.H.A., Kosheen, S.A.R.S., Amparanoia, Gipsy Groove, Sister Bliss от Faithless с DJ сет като това не е всичко.

И тази година организаторите имат амбициите да надскочат чисто музикалните забавления в ARTE Feastival като ги съчетаят със забележителна комедийна програма и атракции за всеки вкус. В Comedy & Cinema Club до момента участие за потвърдили Христо Шопов, Христо Гърбов, Владислав Карамфилов-Въргала, Мария Сапунджиева, Мариана Миланова, Ованес Торосян, София Бобчева, Димитър Иванов-Капитана и Благой Бойчев.

На Chef’s Stage засукани гурме ястия на място ще подготвят Лео Бианки, Атанас Балкански, Август Попов, Савина Николова, Виолина Маринова, а публиката – ще има възможност да се включи на живо в приготовленията и да предизвика себе си и звездните готвачи в кулинарните битки.

Билетите за ARTE Feastival 2022 са в продажба още след последния фестивален ден от първото издание. Те могат да се намерят на цени от 60 до 160 лв. на Ticketstation.bg и в магазини „На Тъмно“. А закупилите промо билети преди обявяване на датите, артистите и местоположението за 2022 г., имат десет дни на разположение да върнат билета си, в случай, че пожелаят това.