Марго Роби, освен че е считана за една от най-красивите актриси в момента, е и много талантлива и отдадена на ролите си. Всички помним изключителното ѝ изпълнение в „Аз, Тоня“, което ѝ донесе номинация за „Оскар“. Изглежда актрисата е вложила не по-малко старание за да се подготви за предстоящия филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Марго Роби ще играе ролята на актрисата Шарън Тейт, убита от култа на Чарлс Менсън през 1969 г.

Актрисата Шарън Тейт, убита от култа на Чарлс Менсън
Снимка: Getty Images

Последователите на Менсън, наричащи се „Семейство Менсън“, вярвали, че той е прероденият Исус Христос и вършели редица престъпления по негово нареждане. Последователите на култа са екзекутирали Тейт и още четирима души, следвайки указанията на Менсън.

Чарлс Менсън през 2009 г.
Снимка: Getty Images

Заради тези убийства Чарлс Менсън е осъден на смърт, но след това присъдата му е заменена на доживотен затвор. Той умира в затвора през 2017 на 83-годишна възраст.

За да опознае по-добре персонажа си, Роби е говорила много с членове на семейството на Тейт и хора, които са я познавали лично. Актрисата дори е получила разрешение да носи известно време бижутата на покойната Шарън.

Годежният пръстен, който Роман Полански е купил на Шарън Тейт
Снимка: Getty Images

Марго привлече вниманието още на фестивала в Кан, където филмът беше показан пред публика за пръв път и получи бурни аплодисменти. На премиерата Роби беше облечена по подобен начин и имаше същата прическа като на Шарън Тейт, когато е била на фестивала през 1968 г.

Марго Роби на фестивала в Кан с прическата на Шарън Тейт
Снимка: Getty Images

Актрисата сподели пред списание „People“: „За мен беше важно да почета духа на Шарън. Имах усещане за огромна отговорност.“

Шарън Тейт е била млада актриса и жена на режисьора Роман Полански, преди да бъде убита в дома, който е делила със съпруга си, от последователи на култа, основан от Чарлс Менсън.

Шарън Тейт и Роман Полански
Снимка: Getty Images

Филмът на Тарантино ще тръгне по кината следващия петък и освен Марго Роби, в него ще видим актьорите Брад Пит и Леонардо Ди Каприо. Ролята на Менсън е поверена на Деймън Хериман, който досега има предимно роли в сериали.