Сдружение „По действителен случай” стартира новия театрален сезон с премиера на четвъртия си мултижанров спектакъл с име „Емоционални”.

Представлението е експедиция към центъра на чувствата и на двата пола. Tо отвежда публиката на увлекателно пътешествие през потиснатите светове в човека, към дълбоко залостените негови мисли, идеи и желания. Всички те са признания на висок глас, споделени импулси и прочити на важните житейски ситуации, автобиографични случки, белези, рани, вълнения, радости... Това, което ги свързва е темата за разликите в емоционалността на мъжа и жената. А точката на пресичане между неговата и нейната лични истории е тази между смеха до сълзи и болезнената искреност. „Емоционални”  е представление за кристално чистите човешки пориви и за неподозираните сили, които всеки един от нас притежава.

Процесът по създаването му отново среща екипа на сдружението с нови автори и артисти.
Костюмите са дело на дизайнера Вероника Борисова, движението и хореографията отново са поверени на Ивайло Димитров. Документалните текстове, върху които е базиран спектакълът, са на Сирма Маринова, Александра Косева и Вероника Борисова, на режисьорката Ирина Голева, както и на главните изпълнители в него – актьора Огнян Голев и певицата Михаела Начкова.

Дати: 17 и 18 септември 2011г.
Начало: 20ч.
Вход: 10 лв.
Място: галерия Credo Bonum (ул. „Славянска” 2).

„Емоционални” е поредният им проект в областта на независимия театър, базиран върху документални изследвания, след „За жената отсреща”, „Пеперудите са всъщност изтребители” (Икар 2009 за дебют) и „Ноктюрно – от прахта до сиянието” (Икар 2011 за музика).

Поради ограничения брой места молим желаещите да гледат представлението предварително да се запишат на е-майл basedonactualevents@abv.bg (двете имена и датата, на която искате да гледате представлението). Билетите ще се продават непосредствено преди началото.