"Muchachas" (Момичетата) е книга 1 от новата трилогия на Катрин Панкол, която затвърждава славата й!

Книгата
 
Muchachas (Момичетата), са сърцето на този роман. Те "водят хорото" в Ню Йорк, Париж, Лондон или Маями. Те са тези, които обичат, копнеят и се борят с живота. Поклонниците на Панкол ще разпознаят някои любими персонажи от предишните й три книги - тук са Жозефин и Филип, напористата Ортанс и приятелят й Гари, но се появяват и нови образи. Проява на насилие в едно кафене, на която авторката става неволен свидетел, й дава основание да започне този роман. А дали момичетата ще успеят да реализират мечтите си, читателят ще разбере в следващите две книги от трилогията.

Авторът
 
Името на родената в Мароко авторка се свързва с петнайсет романа, преводи на 25 езика и над 3 млн. продадени екземпляра. Книги като "Наричайте ме
Скарлет" и "Жестоките мъже не се разхождат по
улиците" проправят пътя на Катрин Панкол към грандиозния успех на "Жълтите очи на крокодилите". Романът й осигурява авторитетната награда "Мезон дьо ла Прес", а персонажите са толкова пълнокръвни, че авторката е принудена да създаде трилогия. Така се появяват "Бавният валс на констенурките" и "Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник", а Панкол заслужено се нарежда сред най-четените писатели на нашето съвремие.

Вече в книжарниците,
От Colibri, стр. 440, цена: 18 лв.