Тя е талантлива, с харизматична визия и музикално образование. Виктория Главчева е родена е в Хисаря преди 22 години. В името ѝ е закодирано да побеждава и покорява сцените - на 15 юли 2022 г. спечели първото издание на конкурса за нова българска песен "Мелодията на водата" в родния ѝ град. Дебютната песен "Клада" е по музика и аранжимент на Милен Македонски и текст на журналиста и поет Костадин Филипов.

Авторитетното жури в състав Стефан Диомов, Надежда Захариева, Маргарита Хранова, Кристиан Илиев и Здравко Петров оцени най-високо "Клада" сред 12-те песни финалисти на музикалното състезание. Всички композиции бяха оркестрирани от диригента Гого Милтиядов и изпълнени на живо под съпровода на Плевенската филхармония. Видеоклипът на песента "Клада" е дело на оператора Илия Иванов и режисьора Николай Тонев.

Коя е Виктория Главчева?

Виктория Главчева завършва с отличие средното си образование в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив и продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, със специалност поп и джаз пеене. 

Започва да пее на 4-годишна възраст. Още в детската градина преподавателите забелязват таланта ѝ и я насочват към музиката. Започва уроци по пиано и акордеон в местната школа. Впоследствие благодарение на Иван Димов или както го наричат всички „Откривателят на таланти“, Виктория започва активно участие в конкурсите за изпълнителско изкуство.

През годините печели награди от национални, а по-късно и от международни конкурси в Малта, Испания, Турция, Латвия, Австрия, Италия и др. През 2012-а година, на базата извоюваните от нея награди и призови отличия, Виктория Главчева става част от отбора на талантливите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов“.

От 2014-а година става част от Естрадно студио „Прима“ -Пловдив с ръководител Теодора Чернева. През 2015-а година печели първото си Гран при в направление „С песните на Мими и Развигор“ в Националния конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ в Хисар. Седмица по-късно Гран при за вокал на Международния конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново. 

Следват призови места от „Нота по нота“ – Пазарджик, „Лейся песенка“ – за песни на руски език организиран от Руски културно-информационен център – София. Испания – „Йорет де Мар“, участие в кастингите за Детската евровизия, международния конкурс „Sofia Grand Prix“, организиран от музикална агенция “Artvoices”, участие в Кемер, Анталия. 

През 2016-а година следват участия и първи места в конкурсите: „Орфеева дарба“ – София, Национален конкурс за млади изпълнители – Пловдив, „Пусть всегда будет солнце“, „Път към славата“ – София, организиран от Арт център „Кърнолски“. От там е избрана да представи България на Международния конкурс „Браво“ в Турку, Финландия. Завръща се победоносно с Гран при за целия фестивал сред участници от 13 държави в Европа и Азия.

Следва нова покана за един от най-старите конкурси в Европа – 37-о издание на „Международен конкурс за песни и танци“ – Конин, Полша. Отново печели първово място. Следват отличия от „Слънце, радост, красота“ – гр. Несебър, което ѝ носи право на едногодишна стипендия от Министерството на образованието и науката, „Орфей Италия“ – Лидо ди Йезоло. 

Виктория Главчева е избрана за Талант на гр. Пловдив – в категория „Вокално изкуство“. Има участие в Новогодишната програма „Децата на България са супер“.

През 2017-та година, заради завоюваните отличия Виктория Главчева е избрана за Финалист на Фондация „Димитър Бербатов“ в област „Изкуства“ и печели едногодишна стипендия. Следват награди от международния фестивал „Абанико“ – София за песни на романски езици, „Арпеджо интеренешънъл“ – Валета, Малта, „Изгряват звезди“ – Петрич, България, „Речни ноти“ – Тутракан, „Сребърна янтра“ – Велико Търново, „Съзвездие от таланти“ – Молдова, където отново печели Гран при на фестивала. „Канцони дел мондо“ – Амалфи, Италия. Там участва с първата си авторска песен по стихове на Петя Дубарова.

Най-значимото ѝ участие и преживянване бе това в „Гласът на България“ – в един от най-силните сезони, където е част от Отбор „Галена“, а по-късно „открадната“ от DARA.